Domov » Lepota & zdravje » Kako do bolj mladostnega izgleda vratu

Kako do bolj mladostnega izgleda vratu

Lepota & zdravjeNega
Kako do bolj mladostnega izgleda vratu
📷 Profimedia

Koža na vratu je tanjša kot kjerkoli drugje na telesu, zaradi česar je to tudi eno od prvih mest, kjer se razkrijejo znaki staranja. Spoznaj nekaj načinov, s katerimi preprečiš povešanje kože in ohraniš mladosten vrat.

 

Dnevno nanašaj kremo z zaščitnim faktorjem

Sončna krema je vedno obvezna. Ustrezna zaščita (na predel vratu in dekolte bi morala nanesti kreme za velikost fižola) bo preprečila razgradnjo kolagena in nastanek sončnih peg. In nikar je ne pozabi nanesti tudi na zadnji del vratu in ušesa.

 

Kožo ohrani navlaženo

Koža na vratu je tanjša in ima manj oljnih žlez kot ostali deli telesa, zato je za gladko kožo ključnega pomembno, da ohraniš kožo navlaženo. Izbiraj kreme s peptidi (ki lahko pomagajo spodbuditi novo rast kolagena) in jo nanesi v nežnih potezah navzgor od prsnega koša do čeljusti.

 

Zaščiti med spanjem

Se vedno zbudiš z zaležaninami od vzglavnika na vratu? Preden se odpraviš spat, vrat zaščiti s silikonskimi obliži, ki bodo preprečevali nastanek linij na vratu. Vsako jutro se boš zbudila z gladkim vratom in preprečila nadaljnje poškodbe.

 

Izboljšaj držo

Vse preveč časa preživimo z glavami nagnjenimi naprej med gledanjem v telefon, kar imenujemo “tehnološki vrat”. Najlažje lahko to popravimo tako, da omejimo čas gledanja v ekrane ali pa da vse naprave držimo v višini oči in preprečimo nepotrebno gubanje.