Domov » Lepota & zdravje » Vse, kar te zanima o dlakah na prsnih bradavicah

Vse, kar te zanima o dlakah na prsnih bradavicah

Lepota & zdravjeZdravje
Vse, kar te zanima o dlakah na prsnih bradavicah
📷 Unsplash

In kako jih varno odstraniti!

Rast dlak (in njihovo odstranjevanje) je običajna praksa za večino ljudi. Krajšamo lase, s pinceto pulimo dlake na obrazu in voskamo intimni predel. Ampak, kaj pa bi morala narediti z dlakami na prsnih bradavicah? To področje je vsekakor eno izmed tistih, o katerih se najmanj govori, vsaj kar se tiče dlak, vendar pa so dlake tukaj nekaj povsem običajnega.

Preden se osredotočimo na odstranjevanje dlak na prsnih bradavicah pa moramo nekaj razčistiti. Vedno govorimo o dlakah na “bradavičkah”, čeprav dlačice sploh ne rastejo tam, ampak na temnejšem kolobarju okoli njih – ta predel se imenjuje areola. Seveda pa tako kot dlake na različnih predelih telesa niso enake, lahko tudi na tem predelu opaziš različno debele dlačice, kar je povsem normalno.

Na splošno so lahko dlake, ki obdajajo areolo, različne barve in običajno tanjše od las. Čeprav se gostota in debelina dlak razlikuje od ženske do ženske, pa bi morala obiskati dermatologa ali ginekologa, če opaziš nenadno spremembo v povečanju gostote ali debeline dlak.

Spremembo teksture in količino dlak lahko povzročijo hormonska nihanja zaradi nosečnosti, menopavze in celo tablet za kontracepcijo. Nihanje rasti dlak okoli areole je popolnoma normalno, vendar pa bi v redkih primerih, če je rast hitra ali podobna moškim dlakam (hirsutizem), tvoj zdravnik lahko na podlagi krvi domneval, da so za to krive različne hormonske motnje.

 

Kako odstraniš dlake okoli prsnih bradavic

Glede na to, da dlake na nobenem predelu niso estetske, si jih zagotovo želiš odstraniti tudi na tem predelu, čeprav ni viden očem javnosti. Povsem varno je britje in puljenje s pinceto, nikakor pa ni priporočljivo dlak na tem predelu odstranjevati z voskom, saj je tak način odstranjevanja preveč dražeč za večino. V kolikor pa se želiš dlak na predelu areole znebiti za dlje časa, pa je primerno (in popolnoma varno) tudi lasersko odstranjevanje.