Domov » FIT » Kako do izklesanih trebušnih mišic le s pravilnim načinom dihanja

Kako do izklesanih trebušnih mišic le s pravilnim načinom dihanja

FITLepota & zdravje
Kako do izklesanih trebušnih mišic le s pravilnim načinom dihanja
📷 Tone It Up

…razkriva inštruktorica pilatesa!

Si se kdaj vprašala, zakaj po rednem izvajanju 100 trebušnjakov na dan nimaš six-packov? Ali pa te zanima, kako do trebušnih mišic s čim manjšim naporom?

Inštruktorica pilatesa je razkrila veliko bolj enostaven in učinkovit način, kako do izklesanega trebuščka. Karlie Andrews je pojasnila, kako lahko preprosto preoblikuješ trebuh s tem, da le spremeniš način dihanja. “Ugotovila sem, da so vaje veliko bolj učinkovite, če sem osredotočena na njih in pravilno izvajam tehniko. Od začetka izvajanja pilatesa sem spoznala, kako pomembno je aktivirati globoke trebušne mišice.”

Brez skrbi, tudi sama je bila včasih zagrižena izvajalka trebušnjakov. “Spomnim se, kako sem delala 100 trebušnjakov na dan in poskušala estetsko izklesati trebuh, vendar pa se zdaj zavedam, da lahko osredotočanje na manjše mišice izboljša ravnotežje, stabilnost in veliko hitreje pripelje do opaznih rezultatov.”

“Pravilno učvrščevanje globokih trebušnih mišic je zelo pomembno za življenje, saj smo v nasprotnem primeru manj stabilni in bolj dovzetni za poškodbe.”

Njena tehnika krepitve trebušnih mišic je zelo enostavna in izvajaš jo lahko dobesedno kjerkoli!

“Vdihni in sprosti trebuh. Nato začni izdihovati zrak in hkrati popek povleci k hrbtenici, stisni skupaj rebra in dvigni medenico, kot da bi želela zadržati lulanje. Vajo izvajaj eno minuto, nato eno minuto počivaj. To ponovi trikrat. Medtem izvajanjem vaje lahko stojiš pred ogledalom in opazuješ premikanje trebuha.”

Že hitimo pred ogledalo, kjer bomo vadile dihanje…