Kako dolgo po depilaciji bikini predela ne bi smela v vodo?

Številne se pred odhodom na poletni dopust odločijo za depilacijo bikini predela, saj je koža po njem dlje časa gladka in lahko bolj brezskrbno uživajo na morju. Vendar pa vosek za bikini ni vedno dobra izkušnja, kot se morda zdi. Ne glede na to, ali gre za tvojo prvo depilacijo bikinija ali 50., tveganja za depilacijo bikinija so vsakič enaka. No, ne mislimo te preveč prestrašiti, vendar pa je pomembno, da se zavedaš morebitnih težav, ki bi se lahko pojavile po tem, ko tvoja koža tam spodaj postane gladka.

Morda si misliš, da je tveganega dela konec, ko je depilacija končana, a resnica je, da je po njej nekaj stvari ključnih, ki jih ne smeš početi, če si ne želiš neprijetnih težav. Med temi stvarmi, ki se jim moraš izogibati, je plavanje, ki lahko povzroči veliko večjo škodo tvoji koži, kot si morda misliš.

Po depilaciji bikini predela se je priporočljivo izogibati plavanja ali namakanja v morju/bazenu nekaj dni. Tvoja koža je po depilaciji bikinija veliko bolj dovzetna za okužbe, ker so dlačice iztrgane na silo, kar ogroža kožno pregrado. Prav tako tvegaš razvoj celulitisa, ko se tkivo pod kožo okuži. Celulitis pogosto ostane neodkrit, dokler ni resen, saj ga spremljajo simptomi kot so drgetanje, visoka temperatura in slabost, ki jih kaj hitro lahko zamenjamo s simptomi prehlada in gripe.

Čeprav ni strogega pravila o tem, kako dolgo bi morala čakati, vendar je vsaj 48 ur na splošno dober čas, da se tvoja koža po depilaciji povsem umiri.

Plavanje pa ni edina stvar, ki se ji moraš izogibati po depilaciji bikinija. Tudi ležanje na soncu lahko povzroči težave na koži. Verjetno že veš, da je priporočljiva redna uporaba kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem vsaj 30, ampak po depilaciji bikinija pa se moraš vsaj dva dni izogibati soncu, da preprečiš opekline na bikini predelu.