Kako enostavno počistiti garderobno omaro s pravilom 90/90

Če vsak dan stojiš pred polno garderobno omaro in predolgo časa ugotavljaš, kaj bi oblekla, potem je morda prišel trenutek, ko bi morala počistiti omaro in kakšna oblačila, ki jih nikoli več ne misliš nositi, odtraniti. Prenatrpana omara je pogosto slabša od manj nasičene omare z oblačili, v kateri dejansko vidiš in veš, kaj imaš.

Morda imaš 15 parov hlač, ampak ti jih pet sploh ni več prav, dva para sta povsem iz mode, trije pari pa ti niso več všeč. Zakaj bi take hlače sploh imela v omari? Dejansko ti je prav in všeč pet parov in to je več kot dovolj hlač.

Če si se odločila narediti konec prenatrpani omari in obdržati le oblačila, ki jih dejansko nosiš ali pa veš, da jih v bližnji prihodnosti zagotovo boš, potem si pri čiščenju omare pomagaj s pravilom 90/90.

Pri čiščenju omare si pomagaj s pravilom 90/90. - Modna.si
Pri čiščenju omare si pomagaj s pravilom 90/90. (Foto: diana.grytsku / Freepik)

Pravilo 90/90 sta ustvarila Joshua Fields Millburn in Ryan Nicodemus, ki skupaj vodita The Minimalists. Pri čiščenju si je potrebno zastaviti le dve preprosti vprašanji: Ali si to uporabljala v zadnjih 90-ih dneh? Ali ga boš uporabljala v naslednjih 90-ih dneh? Če je tvoj odgovor na oboje ne (z izjemo stvari, kot so sezonska oblačila, praznični okraski ali karkoli, kar se uporablja samo v določenem delu leta), je čas, da se tega znebiš.

Na ta način lahko enostavno očistiš vsak kotiček svojega doma, ne le garderobno omaro, in celo aplikacije na telefonu!