Kako izbrati pravo temperaturo za svoj hladilnik
Zagotovo se je tudi tebi že kdaj zgodilo, da si iz hladilnika vzela mleko, da bi naredila kakav in ugotovila, da je na pol zamrznjeno. Preprosto povečaš temperaturo. Rešeno. No, razen tega, da ko naslednjič odpreš hladilnik, ugotoviš, da ostanki piščanca v hladilniku niso niti malo ohlajeni.
Kakšna sploh je najbolj optimalna temperatura za tvoj hladilnik? Za razliko od mnogih stvari, ki jih ustvarjaš v svoji kuhinji, kot sta kuhanje ali pečenje, ki dopuščata prostor za ustvarjalnost in eksperimentiranje, je temperatura hladilnika pravzaprav natančna znanost.
Da bo tvoja hrana sveža in varna, mora imeti hladilnik vedno okoli 5 stopinj Celzija.
Če pa imaš tak hladilnik, ki ima le gumb za manj ali bolj hladno, ga nastavi na “hladnejše” oz. “manj hladno”. Kako pa lahko pri takem hladilniku ugotoviš, kakšna je notranja temperatura? Kupiš lahko termometer za hladilnik, s katerim boš enostavno nastavila točno temperaturo in jo tudi ohranjala.