Kako je ‘Seks v mestu’ Sarah Jessico Parker naredil najbolje plačano TV igralko v zgodovini

Serija ‘Seks v mestu’, katere glavne akterke so bile Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis in Kim Cattrall, se je na televizijskih ekranih predvajala med leti 1998 in 2004 in je vsebovala 94 epizod v šestih sezonah. Serijo so nato oživili v dveh celovečernih filmih, prvi je izšel leta 2008, drugi pa leta 2010.

Nedavno so v Ameriki oživili priljubljeno serijo, ki se zdaj imenuje “And Just Like That…”. Sestavljena je iz desetih epizod, v njej pa nastopajo vse prej omenjene igralke, razen Kim Cattrall.

Ne glede na to, kaj si sama misliš o seriji, je ta franšiza Sarah Jessici Parker prinesla ogromno bogastvo. Zaradi nje je postala najbolje plačana televizijska igralka (moški ali ženska) v zgodovini, kar se tiče zaslužka na epizodo. Njen zaslužek zlahka premaga Jerryja Seinfelda, Raya Romana, Jennifer Aniston,…

Najbolje plačana igralka v zgodovini televizije

Leta 2001, pred četrto sezono serije, je Sarah potekla prvotna pogodba. HBO si ni želel izgubiti največje zvezde v eni od svojih najbolj gledanih serij.

Sarah se je dogovorila za velik dvig plače na epizodo in od takrat naprej je bila tudi del produkcijske ekipe. Zahvaljujoč temu dogovoru je Sarahina plača znašala 3,2 milijona dolarjev na epizodo za zadnje tri sezone prvotne serije. V tem obdobju je posnela 46 epizod v treh sezonah, kar ji je na bančni račun prineslo 147 milijonov dolarjev!

Kako je 'Seks v mestu' Sarah Jessico Parker naredil najbolje plačano TV igralko v zgodovini
Sarah Jessica Parker (Instagram: @SarahJessicaParker)

Koliko je Sarah Jessica Parker zaslužila s serijo ‘Seks v mestu’?

Sarah je v prvih treh sezonah zaslužila približno 50 milijonov dolarjev, v zadnjih treh sezonah pa 147 milijonov dolarjev. To je skupno 197 milijonov dolarjev za originalno serijo.

Sarah je nato za prvi film zaslužila 15 milijonov dolarjev, za drugega pa 20 milijonov dolarjev. To je skupaj 35 milijonov dolarjev od filmov.

Za letošnjo oživitveno serijo “And Just Like That…” pa je Sarah za vsako od 10-ih epizod prejela 1 milijon dolarjev, kar je skupno 10 milijonov dolarjev.

Ko vse seštejemo skupaj, je Sarah samo s franšizo ‘Seks v mestu’ zaslužila 242 milijonov dolarjev!

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si