Kako je Taylor Swift leto 2023 naredila leto zapestnic prijateljstva

“Naredite zapestnice prijateljstva, izkoristite trenutek in ga okusite”, je Taylor Swift pozvala svoje oboževalce v svoji uspešnici iz leta 2022 “You’re On Your Own Kid” z njenega zadnjega albuma Midnights.

Pesem je postala svetovni fenomen, saj so jo oboževalci vzeli za svojo, jo prepevali na ves glas in njen predlog za izdelavo zapestnic prijateljstva vzeli zelo resno. Ko se je Taylor marca 2023 odpravila na svojo turnejo Eras Tour, je modni dodatek, ki ga pogosteje povezujemo s predpubertetniškim obdobjem kot s koncertno modo, nenadoma postal modna valuta leta in simbol skupnosti.

Michaels, ameriška veriga trgovin z izdelki za ustvarjanje, je prav tako zabeležila 40-odstotno povečanje prodaje kompletov za izdelavo nakita, medtem ko so trgovine v mestih, v katerih je imela Taylor turnejo, prejele 300-odstotno povečanje prodaje perlic in orodja za nakit. Modni dodatek je dosegel celo takšno priljubljenost, da je bolnišnica v Pensilvaniji, kjer se je rodila Taylor Swift, otrokom, rojenim 13. decembra, na rojstni dan pop zvezdnice, podelila zapestnice prijateljstva.

Po turneji Eras Tour na TikToku – kjer so videoposnetki z oznako #friendshipbracelet prejeli 200 milijonov ogledov in #erastourfriendshipbracelet zbrali več kot 30 milijonov ogledov – je bilo težko spregledati norijo nad zapestnicami.

@alanajsbarreto Thank you for 1k followers 🤍 Here’s the process of my dream jacket to The Eras Tour✨ #theerastour #taylorswift #friendshipbracelets #tutorial #friendshipbraceletstutorial #handmade #beads #evermore #ivy @Taylor Swift ♬ Long Live (Taylor's Version) – Taylor Swift

Zapestnice prijateljstva, ki so se delile med tujci, so na nek način prebile led in morda celo naključno sosedo spremenile v prijateljico.