Kurzschluss na svoj 10. rojstni dan razprodal UMEKA

Kurzschluss je sinoči, na praznovanju svojega 10. rojstnega dne, razprodal težko pričakovani nastop UMEKA. V desetih letih je Kurzschluss gostil več kot 300.000 obiskovalcev in priredil 70 dogodkov z več kot 230 svetovno znanimi nastopajočimi (Boris Brejcha, Amelie Lens, Fatboy Slim, Sven Vath, Sister Bliss Faithless DJ set, Erick Morillo, Roisin Murphy …).

Deseta obletnica je sovpadla s 30. obletnico ustvarjanja UMEKA, najbolj znanega slovenskega didžeja. Kurzschluss in UMEK sta združena že od samega začetka Kurzschlussa. UMEK je s Kurzschlussom od leta 2013 in čeprav je globalna blagovna znamka, se Kurzschluss zaveda svojega poslanstva – vzdrževati in podpirati tudi lokalno sceno.

Včerajšnji Kurzschluss je trajala kar 10 ur skupaj - Modna.si
Včerajšnji Kurzschluss je trajal kar 10 ur skupaj. (Foto: Žiga Kalan)

Sinočnji dogodek je presegel pričakovanja vseh obiskovalcev, za mešalnimi mizami so se ob UMEKU zvrstili Sam Wolfe, DJ Rush, Dejan Milićević, Marko Nastić in Veztax. Na drugem odru Kurzschlussa pa so priložnost dobili mlajši slovenski artisti, ki pa že nizajo odlične nastope pri nas in v tujini: MARRA (Dolenjska), DASH (Obala), BROSE (Vipavska/Goriška), LARA LENS (Osrednjeslovenska) in RISA BROWN (Štajerska).

Kurzschluss na svoj 10. rojstni dan razprodal UMEKA - Modna.si
Kurzschluss na svoj 10. rojstni dan razprodal UMEKA (Foto: Žiga Intihar)

Več kot 3-urni nastop UMEKA je bil nekaj posebnega, saj je obiskovalcev popeljal po vseh tridesetih letih svojega glasbenega ustvarjanja, nepozabna retrospektiva ni bila zgolj glasbena, ampak tudi vizualna. Včerajšnji Kurzschluss je trajal kar 10 ur skupaj.

Zgodba Kurzschlussa se je začela leta 2013, v garaži Slovenijalesa za Bežigradom. Lokacijo je Kurzschluss hitro prerasel in se preselil nadstropje višje, na Gospodarsko razstavišče, najprej v manjše dvorane, nato pa je zasedel dve največji dvorani Gospodarskega razstavišča. Leta 2013 zasnovan koncept Kurzschlussa ni sledil takratnim pravilom nočnega življenja. Zaradi neobičajnih lokacij, načina obratovanja in programske sheme je bil bolj underground. Hkrati je spodbujal clubbing – zakup VIP miz in strežno osebje, ki obiskovalce postreže pri mizi, tako kot v najboljših klubih po svetu. Dogodki Kurzschlussa so praviloma razprodani, saj organizacijska ekipa skrbno izbira nastopajoče. Po zaželenosti izstopajo elektronski dogodki. Več o Kurzschlussu lahko spremljate na Kurzschluss Facebook in Instagram profilu.