Domov » Lepota & zdravje » Kako lahko julija še okrepita vajino zvezo

Kako lahko julija še okrepita vajino zvezo

Lepota & zdravjeZanimivostiZdravje
Kako lahko julija še okrepita vajino zvezo
📷 Britney Egner

Dolga kosila, poletne obleke, sončna očala, nočne zabave, preležane nedelje – poletje je idealen čas, da še okrepita vajino zvezo. Kako?

Začnita skupni ritual

Ali je to srkanje skupnega piva ob sončnem zahodu, večerno opazovanje zvezd ali pa skupna včerja v restavracija enkrat tedensko, poiščita eno stvar, ki jo redno počnita skupaj. Skupni rituali v zvezo vnašajo zaupanje in čustveno zanesljivost. Misliš, da sta prezasedena za rituale? Resnica je, da nihe ni tako zelo zaposlen, da ne bi mogel najti prostega časa. Gre le za to, katerim stvarem se sami odločimo reči ‘da’ in katerim ‘ne’ oziroma za koga ali kaj nam je mar.

Se prepirata? Pojdita na sprehod.

Če se že nekaj časa prepirata in nikakor ne najdeta skupnega jezika, pojdita na sprehod. Skupaj, seveda. Hoja lahko partnerjema omogoči, da izkoristita kognitivne, afektivne in vedenjske prednosti sinhronega gibanja, kot so boljša pozitivna povezanost, empatija in pro-socialnost. Partnerji, ki se pogosto skupaj sprehajajo, dokazano sprejemajo skupna stališča.

Javno pohvali svojega partnerja

Preden začneš zganjati paniko zaradi besede “javno”, naj te kar takoj pomirimo. Javno se šteje tudi, če partnerja pohvališ na socialnih omrežjih, kakršna sta Facebook in Instagram, poveš kaj lepega o njemu svoji mami ali pa kolegom. Na ta način ne boš partnerju le pokazala, da si iskreno ponosna na njega in njegove dosežke, ampak boš s tem tudi sama sebe opomnila, kako srečna si lahko, da si z njim. Seveda pa ga čim večkrat pohvali tudi za štirimi stenami.

Skupaj telovadita

Saj veš, pari ki trenirajo skupaj, ostanejo skupaj. Telovadba spodbuja simptome fiziološkega vzburjenja – prepotene roke, pospešen srčni utrip in težko dihanje. Ti simptomi v mnogih pogledih zrcalijo vznemirjenje, ki se zgodi, ko se osebi romantično privlačita.