Kako lahko tudi ti izgledaš prestižno (ne da bi denarnica trpela)

Pametna izbira za fantastičen videz!

Saj ne, da nismo popolnoma navdušene nad oblačili z enormno visokimi cenami. V bistvu si moramo z rokami pomagati zapreti usta, ko se sprehajamo mimo izložb v Cannesu. Vendar pa nam en mali glasek v glavi konstantno ponavlja, naj nikar ne zapravimo cele plače za eno obleko. Zato smo našle 6 rešitev, kako lahko tudi brez dragih oblek izgledamo prestižno.

Izogibaj se drznim potiskom

Opazni vzorci lahko ustvarijo pretiran in cenen vtis, medtem ko preproste ‘color-block’ kombinacije ali nevtralni vzorci, kot so vodoravne črte, izgledajo veliko bolj kot iz višjega cenovnega razreda. Trik je, da izbereš kose oblačil, ki ne bodo šli iz mode že po nekaj mesecih in se raje odloči za klasične osnovne modele, ki jih boš lahko nosila še nekaj let.

Drži se ene barvne sheme

Medtem, ko izbiraš enobarvna oblačila, daj prednost oblačilom v sorodnih barvnih odtenkih. Vse skupaj izgleda veliko bolj dodelano in elegantno, kot pa če bi skupaj kombinirala več živih barv.

Okraske ohrani na minimumu

Kamenčki, bleščice in celotni ‘bling’, v nasprotju s splošnim prepričanjem, celotni stajling lahko v trenutku naredijo cenen. Poleg tega pa so tudi zelo sezonski, saj so enkrat v trendu in potem spet popolnoma ‘out’. Manj kamenčkov in bleščic in bolj vsestranski in visokocenovni po izgledal celotni stajling.

Najdi oblačila iz materiala, ki izgleda kot svila

Lahkotne tkanine, ki posnemajo svilo (kot sta rajon in mešanica poliestra), bodo izgledale enako gladko, na dotik pa bodo prav tako mehke, kot svila, le da ti zanje ne bo treba seči globoko v denarnico.

Bodi pozorna na prileganje

Ponovi za nami: šivilja je tvoja najboljša prijateljica. Poceni obleka, ki se popolnoma prilega tvojemu telesu izgleda veliko bolj dragocena, kot ohlapna obleka znanega modnega oblikovalca.

Strateško izberi modne dodatke

Coco Chanel je vedela, kaj govori: nadeni si vse modne dodatke, nato pa enega odstrani, preden stopiš čez vhodna vrata. Opazna torbica in ‘statement’ petke pa si na zelo dobri poti. Razne miniaturne dodatke ohrani na minimumu, da ne bo končni videz izgledal ceneno in načičkano.