fbpx

Kako na naraven način odstraniti bele ogrce oziroma milije

Beli ogrci oziroma milije nastanejo, ko se bakterije, maščoba in odmrle kožne celice ujamejo pod površje kože. Pri ženskah se milije najpogosteje pojavijo v času hormonskih sprememb kot so puberteta, nosečnost, uporaba kontracepcijskih tablet, menstruacija in menopavza.

Nikar jih ne poskušaj odstraniti na silo (s prebadanjem in stiskanjem), saj lahko za vedno poškoduješ svojo kožo. Na srečo obstaja ogromno naravnih sredstev, ki učinkovito odstranjujejo milije s površja kože.

 

Zobna pasta

Zobna pasta je izjemno učinkovito domače sredstvo. Pred spanjem na vsako milijo nanesi malo zobne paste, zjutraj pa jo nežno speri.

 

Riž

Naredi obrazni piling iz riževe ali ovsene moke. Moki dodaj malo vode in z zmesjo naredi nežen piling.

 

Vodna para

Mnogim pomaga vodna para, ki zmehča kožo. Parnik lahko kupiš v trgovini ali pa preprosto na številniku zavri malo vode. Odstavi s številnika in počakaj, da voda ni več vrelo vroča. Preko glave položi brisačo in se z obrazom nagni čez posodo z vodo. Po 10-ih minutah bo para omehčala maščobo v milijah in sčasoma povzročila, da se bo popolnoma stopila. Na omehčane milije nanesi malo jabolčnega kisa, ki ga ne speri.

 

Maska iz pomarančne lupine, čičerikine moke in medu

  • Na soncu posuši nekaj pomarančnih lupin in jih zmelji v prah.
  • Pomarančnemu prahu dodaj 2 jedilni žlici čičerikine moke.
  • Dodaj še 3 jedilne žlice medu in zmešaj, da nastane pasta.
  • Nanesi na očiščen obraz in pusti učinkovati 15 minut.
  • Obraz umij s hladno vodo.
  • Masko nanašaj na obraz vsak drugi dan, da ohraniš kožo svežo in brez belih ogrcev.

 

Maska iz jagod in paradižnika

  • V blenderju zmiksaj 3-4 jagode. Nato dodaj paradižnik in ponovno zmiksaj.
  • Zmes precedi skozi čisto krpico, da odstraniš sok.
  • Kar ostane v krpici vmasiraj v očiščeno kožo, pusti učinkovati nekaj časa, nato pa speri z mlačno vodo.

 

Limonin sok

S pomočjo vatirane paličice precizno nanesi limonin sok na milije in pusti učinkovati čez noč.