Kako naravno pospešiti rast trepalnic

Vsaka med nami zagotovo pozna eno, ki ima popolne trepalnice. Dolge, goste in čudovito privihane. Izgleda, kot bi nosila maskaro, ampak jo ne, ko pa jo, pa izgleda, kot da bi nosila umetne trepalnice. Medtem ko so nekateri blagoslovljeni z naravno dolgimi trepalnicami, se morajo drugi malo potruditi, da imajo takšne ali vsaj podobne.

V nadaljevanju izveš, kako naravno pospešiti rast las.

1. Nahrani svoje trepalnice z oljem

Čisto krtačko za razčesavanje trepalnic pomoči v olje in nežno počeši trepalnice.

Olivno olje
Ali obstaja kaj, česar olivno olje ne more narediti? Naravno oljčno olje je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki delujejo kot mehčalci, ki vlažijo in mehčajo trepalnice ter spodbujajo rast.

Olje vitamina E
To vitaminsko olje že dolgo uporabljajo za pospeševanje močnejših in bolj navlaženih trepalnic. Manj trepalnic kot izpade, bolj polne bodo.

Kokosovo olje
Še eno olje varno za predel okoli oči, ki vlaži in krepi trepalnice, je kokosovo olje, ko se nanese na lase, lahko prepreči izgubo beljakovin, kar povzroča šibke lase. Kokosovo olje le toliko segrej, da se utekočini, nato vanj pomoči čisto krtačko za trepalnice in nanesi na trepalnice, lahko pa kokosovo olje utekočiniš tudi med prsti in naneseš na trepalnice.

Ricinusovo olje
Najdeno na seznamu sestavin številnih serumov za trepalnice, ricinusovo olje vlaži trepalnice, zaradi česar se zdijo bolj polne in bujne.

2. Očesna ličila vedno odstrani nežno

Preprost način, kako trepalnice narediti daljše in polnejše, je, da najprej upočasniš njihovo izpadanje. Pri odstranjevanju ličil z oči – bodisi s prsti in s čistilom, čistilno krpico ali z bombažnimi blazinicami – bodi nežna. Manj kot vlečeš trepalnice, manjša je verjetnost, da bodo predčasno izpadle.