Domov » Moda & stil » Kako narediš volno bolj prijetno na dotik

Kako narediš volno bolj prijetno na dotik

Moda & stil
Kako narediš volno bolj prijetno na dotik
📷 Mikuta

Jesensko vreme pomeni, da je čas za tople puloverje. Čeprav ni nič boljšega od nošenja udobnega puloverja na mrzel jesenski dan, pa ni nič slabšega od biti ujet v špikajočem in srbečem se oblačilu. Na srečo pa se ti ni treba odreči svojemu najljubšemu volnenemu puloverju, ker te noro špika. Obstaja nekaj načinov, kako narediti volno bolj prijazno koži.

Najpogostejši način za mehčanje volne je s pomočjo kisa. Preprosto dodaj dve skodelici belega destiliranega kisa v pralni stroj (v prostor za detergent). Pulover lahko opereš tudi na roke tako, da ga najprej obrneš (notranja stran naj bo na zunanji strani) in namočiš v mešanici mrzle vode z nekaj jedilnimi žlicami dodanega kisa. Ko se pulover namaka približno 20 minut, ga dobro speri in položi na ravno površino, da se posuši (da se ne bi raztegnil).

Če nisi ravno ljubiteljica kisa, lahko za mehčanje volne uporabiš tudi šampon in balzam za lase. Vse, kar moraš storiti je, da slediš tem korakom:

1. Umivalnik napolni z mlačno vodo in ji dodaj približno 1/4 skodelice nežnega šampona (kot je otroški). Pulover v celoti potopi v vodo in pusti namakati 1 uro. Nežna čistilna raztopina bo učinkovito očistila volno in zmehčala vlakna. Po pretečenem času izprazni umivalnik in pulover temeljito speri z mlačno vodo.

2. Ponovno napolni umivalnik z mlačno vodo. Tokrat dodaj približno 6 žlic balzama za lase v vodo. Pulover v celoti potopi v vodo in ga pusti namakati 10 minut. V tem času se bo balzam popolnoma vpil v vlakna in jih zmehčal. Po pretečenem času, speri pulover z mlačno vodo.

3. Ko si pulover temeljito sprala, ga položi na razgrnjeno brisačo. Nežno jo rolaj skupaj s puloverjem in vmes vsake toliko časa malo močneje stisni, da odstraniš odvečno vodo iz puloverja. Vendar pazi, nikar ne zvijaj ali ožemaj, saj to lahko poškoduje teksturo in vlakna puloverja.