Domov » Moda & stil » Kako podaljšaš življenjsko dobo usnjeni torbici

Kako podaljšaš življenjsko dobo usnjeni torbici

Moda & stil
Kako podaljšaš življenjsko dobo usnjeni torbici
📷 Something Navy

Naj ti dobro služi še vsaj nekaj let!

Prostorne usnjene torbice so odlične, saj lahko v njih pospravimo vse od službenih papirjev, rezervnih čevljev, kozmetike, plastenke z vodo,… In prav zaradi tega bi jo morala vsaka imeti v svoji zbirki torbic. Ampak, kaj pa potem narediš z njo, ko prideš domov? Jo obesiš na obešalnik? Na kljuko? Postaviš na odlagalno polico? Ne, ne in ne, če seveda želiš, da bi ti dobro služila še dolga leta. Razkrivamo ti najboljši način shranjevanja velike usnjene torbice.

Kaj potrebuješ: Nekaj listov časopisnega papirja, platneno vrečko/torbico, ki je podobne velikosti, kot usnjena torbica.

Postopek: Zmečkaj časopisni papir in z njim zapolni platneno vrečko, ki jo nato položi v usnjeno torbico. Zaradi tega bo usnjena torbica stala pokonci in dlje časa obdržala svojo obliko. Čez noč jo hrani na čisti polici v omari, zjutraj pa samo odstrani platneno vrečko in začni delovni dan.

Zakaj deluje: Usnje kaže svojo starost z gubami, razpokami in iznakaženo obliko. Časopis – pripomoček, ki ohranja tudi zmiske škornje v popolni obliki – zapolni notranji prostor in prepreči, da bi se torbica zgubala in razpokala.

Te zanima, kako lahko tudi tvoje legice dlje časa obdržijo svojo obliko?