Domov » Moda & stil » S tem trikom bodo legice dlje časa obdržale svojo obliko

S tem trikom bodo legice dlje časa obdržale svojo obliko

Moda & stil
S tem trikom bodo legice dlje časa obdržale svojo obliko
📷 Janni Olsson Delér

V današnjem času so legice veliko več kot le športna oprema. Nekatere ženske v legicah preživijo celo več časa kot pa v jeans hlačah. In četudi se ne strinjaš ravno s trendom legice-namesto-hlač, je precej verjetno, da imaš v omari vsaj ene. Konec koncev so odlične za po opravkih ali pa za udoben domač stajling. In kako bodo legice čim dlje časa obdržale svojo prvotno obliko? Le če jih boš pravilno prala in sušila!

Pranje

Vedno preveri navodila na legicah, preden jih vržeš v pralni stroj. Če zaradi kakršnegakoli razloga na tvojih legicah ni listka z navodili, jih je najbolj varno prati s hladno vodo, poleg tega pa tudi ne dodajaj mehčalca, saj lahko negativno vpliva na zmožnost krčenja in raztezanja vlaken.

Sušenje

Najbolje je, če pustiš, da se legice posušijo na zraku. Lahko jih obesiš na obešalnik ali pa položiš na ravno površino. Visoka temperatura sušilnega stroja lahko poškoduje elastična vlakna, zaradi česar se le-ta vedno bolj raztezajo. V primeru, da se ti mudi in bi jih rada čim hitreje posušila, pa jih posuši v sušilnem stroju, vendar naj bo temperatura nastavljena na najnižjo, po končanem sušenju pa jih takoj vzemi iz stroja.

Bonus nasvet: Legice pred čiščenjem v pralnem stroju pospravi v vrečko iz blaga, saj bo preprečila kakršnokoli raztezanje in vlečenje. Z njo boš popolnoma zaščitila vlakna.