Kako pogreti pečen krompir ali pomfri, da ponovno postane hrustljav
Pečen krompirček ali v cvrtniku spečen pomfri je priloga, ki navduši večino. Ja, sveže spečen je hrustljav in slasten, kaj pa če ti ga nekaj ostane in ga hočeš pogreti naslednji dan? Mikrovalovna pečica je resda priročna, a kaj ko pomfri v njej postane pocast in niti malo hrustljav.
Na srečo obstaja nekaj načinov, kako pravilno pogreti pečen krompir ali pomfri, da ponovno postane hrustljav.
1. S pečico
To ni najhitrejši način za pogrevanje krompirčka, je pa eden najlažjih, še posebej, če pogrevaš večjo količino. Vse kar potrebuješ je pekač.
1. korak: Pečico segrej na 220°C. Pekač obloži s peki papirjem. Pomfri/krompirček razporedi v enakomerno plast po pekaču.
2. korak: Krompirček peci, dokler ni segret in hrustljav, 5 do 10 minut.
2. Z opekačem za toast
Za manjšo količino krompirčka uporabi opekač, ki ga bo hitro pogrel do hrustljave popolnosti.
1. korak: Pomfri razporedi v enakomerno plast na pladenj od opekača za kruh.
2. korak: Ocvrt krompirček peci na srednji temperaturi, dokler se ne segreje in postane hrustljav, približno 5 minut.
3. V zračnem cvrtniku
Za vrhunsko hrustljavost brez dodatnega olja (in z bliskovito hitrostjo) je idealen zračni cvrtnik. Vroč zrak kroži za enakomerno pogrevanje hrane in izsuševanje, da krompirček ni pocast.
1. korak: Predgrej cvrtnik na 190°C za 5 minut. Pomfri razporedi v enakomerno plast v posodi zračnega cvrtnika.
2. korak: Ocvrt krompirček peci, dokler se ne pregreje in postane hrustljav, približno 4 minute.
4. Na ponvi
Vzemi ponev in prižgi štedilnik. Ta metoda ni najbolj običajna, vendar bo delovala povsem v redu (še posebej, če nimaš opekača za kruh ali zračnega cvrtnika).
1. korak: V večji ponvi na zmernem ognju segrej nekaj žlic olja, dokler ne zacvrči.
2. korak: v ponev dodaj pomfri in ga med pogostim stresanjem peci, dokler ne postane hrustljav in segret, približno 5 minut.