Kako porabiti ostanke velikonočnih pirhov

Velikonočni pirhi so klasična velikonočna jed, ki jo pogosto pripravimo za ta praznik. Včasih se zgodi, da nam po praznikih ostane veliko pirhov, za katere ne vemo, kako bi jih porabili. Vendar pa obstaja kar nekaj načinov, kako lahko na okusen način porabimo ostanke velikonočnih pirhov.

Spodaj ti predstavljamo nekaj predlogov, kakšne jedi lahko pripravljaš naslednjih nekaj dni po veliki noči, da porabiš vse pirhe.

Sendvič z jajci
Klasičen sendvič lahko popestriš z jajci in s tem dodaš jedi nekaj beljakovin. Jajca nareži na tanke rezine in jih položi na kruh, skupaj z nekaj listi solate in paradižnikom. Sendvič lahko začiniš s soljo, poprom in majonezo.

Jajčni namaz
Jajčni namaz je enostaven in okusen način, kako porabiti ostanke velikonočnih pirhov. Jajca naribaj ali sesekljaj na majhne koščke in jih zmešaj s sesekljanimi zelišči, soljo, poprom in majonezo ali kislo smetano. Namaz lahko postrežeš kot prilogo ali pa ga uporabi kot nadev za sendviče.

Jajčna solata v sendviču - Modna.si
Jajčna solata v sendviču (Foto: Envato Elements)

Krompirjeva solata z jajci
Krompirjeva solata z jajci je okusna in hranljiva jed, ki jo lahko pripraviš iz ostankov velikonočnih pirhov. Krompir skuhaj, nareži na kocke in ga zmešaj z narezanimi jajci, kislo smetano, majonezo, čebulo in drugimi sestavinami po želji. Solato lahko postrežeš kot prilogo ali pa jo uporabi kot samostojno jed.

Testenine s špinačo in jajci
Pripravi omako iz špinače, česna, smetane, parmezana in nekaj narezanih trdo kuhanih pirhov. Omako postrezi s testeninami.

Rižota z jajci
V ponvi prepraži čebulo, dodaj zelenjavo po želji in nato še riž. Skuhaj do mehkega, nato pa dodaj nekaj narezanih trdo kuhanih pirhov. Rižota bo dobila dodaten okus in teksturo.

Rižota z jajci - Modna.si
Rižota z jajci (Foto: Envato Elements)

Solata z jajci
Solata, ki ji dodaš trdo kuhana jajca, je veliko bolj hranilna in nasitna, poleg tega pa tudi bogata z beljakovinami. Najprej zmešaj sol, gorčico, bučno olje in zdrobljene rumenjake, da dobiš preliv. Nareži beljake in paradižnike in jih zmešaj s solato, prelij s prelivom in po vrhu potresi popražena sončnična semena. Premešaj in postrezi kot lahko večerjo ali h kosilu.

Kot lahko vidiš, je veliko načinov, kako lahko na okusen način porabiš ostanke velikonočnih pirhov.

Preberi si tudi:
Kako dolgo lahko hraniš v trdo kuhana jajca

Kako dolgo lahko hraniš v trdo kuhana jajca

V trdo kuhana jajca so izjemno priročna. Lahko jih dodaš v sendviče, solate ali pa jih poješ kar tako. In prav zaradi tega zagotovo tudi tebe zanima, ali…