Kako pravilno hoditi v visokih petah

Ni dvoma, hoja v visokih petah ni enostavna. Slavni ekspert William Hanson (ja, moški!) meni, da ženske to počnemo popolnoma narobe. Preden zaviješ z očmi, Hanson je dejansko vadil hojo v visokih petah s Pam Holt, ki je agentka v modni agenciji in odkorakal s kar nekaj nasveti, ki jih je delil nami.

Glede na to, da znajo biti pete, sploh zelo visoke, kar velik zalogaj, ne dvomimo v to, da bomo vse nasvete že zelo kmalu preizkusile tudi v praksi.

1. Obstaja poseben način, kako je treba obuti visoke pete
“S prsti naredi špičko. Ko je stopalo upognjeno, ga potisni v čevelj,” pravi Hanson. “Pomigaj s prsti in jih v čevlju razširi čim bolj narazen, da se uležejo v njihovem novem, ne najbolj udobnem domu.”

2. Vse je v drži
“Preden sploh začneš razmišljati o hoji, poskrbi najprej za to, da stojiš pravilno. Malo nas je (neglede na spol), ki imamo dobro držo, zahvaljujoč načinu življenja, saj večino časa žal preživimo v sedečem (in sključenem) položaju pred računalniki.”

3. Tako se pravilno stoji
“Potisni ramena daleč nazaj, predstavljaj si, da jih želiš potisniti čez vrtno ograjo in proti tlom. Tvoje roke morajo biti za stranskimi hlačnimi šivi, brada pa mora bit vzporedno s tlemi.”

4. Tik preden narediš prvi korak, naredi tole
“Stisni mišice v mečih, medenico potisni rahlo navzgor in pusti da te boki vodijo naprej… Tvoj pas ne igra nobene vloge pri hoji, ves čas mora ostati raven in negiben.”

5. In tako moraš hoditi
“Potisni svojo težo preko medenice. Tvoji gležnji so privzdignjeni, kolena upognjena in nato poravnana s tlemi. Tradicionalna hoja pravi, da je treba hoditi na način peta-prsti in v čevljih brez pete je to res, pri hoji v petah pa ta način ne sme biti tako zelo očiten.”