Podaljšaj učinek obiska kozmetičarke

Narediš ogromno raziskavo po internetu, da bi našla odlično kozmetičarko, ki bi strokovno in učinkovito očistila tvoj obraz nečistoč. Takoj po obisku je koža sijoča in hvaležna za čistilni tretma, kaj pa nekaj tednov kasneje? Rezultati, ne ravno poceni storitve, izgleda da so izhlapeli v zrak in koža je zopet na starih tirnicah. Ti zveni znano? Seveda, vse smo se že soočile s tem.

Če se sprašuješ, kako bi lahko podaljšala učinek obiska kozmetičarke do naslednjič, beri naprej. Joanna Vargas, slavna kozmetičarka in ustanoviteljica Joanna Vargas Salon and Skincare kolekcije je razkrila tri glavne stvari, ki bi jih morale početi, saj bi nam bila zaradi tega obraz in denarnica zelo hvaležna. Poleg tega pa upoštevanje njenih treh nasvetov sploh ni tako težko, kot smo sprva mislile.

1) Izogibaj se pretiranemu dotikanju
Večina nas je vedno v skušnjavi, da se po obisku frizerja stalno dotikamo nove pričeske. Podobno je z obrazom, ko si želimo stalno božati sijočo, gladko kožo. Na žalost pa to niti najmanj ni dobra ideja. “Jaz bi se izogibala dotikanja kože obraza, saj to lahko razdraži kožo in povzroči izbruhe mozoljev,” pravi Vargas-ova.
Sama sicer ne verjame, da nanašanje ličil takoj po obisku kozmetičarke vpliva na slabše rezultate, vendar poudarja, da pa vseeno lahko to privede do izbruha mozoljev, če je tvoja koža razdražena ali če je kozmetičarka preveč vneto iztiskala nečistoče.

2) Uporabljaj piling, ampak ne prepogosto
Tvoja koža je čez teden deležna ogromno različnih sestavin in zunanjih vplivov, zato je povsem normalno, da za tip top formo občasno potrebuje tudi piling. Vargas-ova priporoča piling z zrnci dvakrat na teden, da se ohrani učinek obiska kozmetičarke oz. sijaj od znotraj. “To bo ohranilo pore čiste do naslednjega obiska in tudi zdrav sijaj kože,” dodaja.
Vendar pa s pilingom ni dobro pretiravati in ga uporabiti že takoj po prihodu domov od kozmetičarke. “Sama ne bi delala pilinga še nekaj dni po obisku kozmetičarke, saj piling naredijo že v salonu,” razlaga. “In absolutno si ne želiš pretiranega luščenja kože, saj lahko zaradi tega postane koža rdeča, pride pa lahko tudi do izbruha aken.”

3) Naj bo enostavno
V resnici ni prav nič zakomplicirano ohranjati lepo kožo. “Vem, ženske ves čas iščemo neko čarobno rešitev, vendar se bo prava čarovnija zgodila, če bomo redno lepo skrbele zase,” pravi Vargas-ova.
Trik do “ravno-sem-bila-pri-kozmetičarki” kože je tako enostaven, kot čiščenje obraza vsak večer pred spanjem, jesti zdravo hrano – Vargas-ova prisega na zelenjavo, ki odpravlja zabuhlost in se bojuje proti izbruhom aken – in se bolj nagiba k izdelkom, ki imajo naravne sestavine.

Enostavno, vendar učinkovito!