Domov » Lepota & zdravje » Kako preprečiti izbruhe mozoljev pred poročnim dnem

Kako preprečiti izbruhe mozoljev pred poročnim dnem

Lepota & zdravjeNega
Kako preprečiti izbruhe mozoljev pred poročnim dnem
📷 Pexels

Izbrala si popolno poročno obleko, se zmenila za vse detajle glede svečanosti in izbrala vizažista in frizerja, ki te bosta uredila za ta tako zelo pomemben dan. Kaj pa je največja nočna mora vsake bodoče neveste? Da bi se na poročni dan zbudila z velikim mozoljem na sredini čela. Si lahko predstavljaš?

Na srečo obstajajo učinkoviti načini, s katerimi se izogneš pred-poročnim mozoljem in ustvariš čudovit sijaj, da boš izgledala kot iz škatlice med sprehodom do oltarja.

Upoštevaj 7 preprostih nasvetov, ki bodo ohranili tvojo kožo v tip top formi…

1. Pij veliko vode

Biti hidrirana je na skorajda vsakem lepotnem seznamu in z dobrim razlogom. Čeprav uživanje vode ne bo kar samo po sebi rešilo vseh težav, pa zagotavlja največ koristi. Ko hidriraš svoje telo, s tem pomagaš koži pri odstranjevanju nečistoč in pri boljši navlaženosti. Po drugi strani pa ima kofein povsem nasprotni učinek in glede na to, da se lahko le redko katera med nami odpove skodelici (ali skodelicam) kave, poskrbi za to, da po vsaki skodelici kofeinske pijače popiješ skodelico vode.

2. Privošči si tretma pri kozmetičarki

En teden pred pomembnim dnem se naroči pri kozmetičarki za blag piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice in odprl pore, nekaj tednov pred poročnim slavjem pa naj ti kozmetičarka profesionalno očisti ogrce.

3. Ne poskušaj novih izdelkov

Tedni in dnevi pred poročnim slavjem niso ravno pravi čas za preizkušanje novih izdelkov za nego kože ali ličil. Pomembno je, da na dan poroke nosiš izdelke, ki ti preverjeno ne škodujejo, zato se o njih vedno pogovori z vizažistko, ki te bo naličila za ta poseben dan. Tvoja koža si ne želi nobenih presenečenj, z uporabo novih izdelkov pa tvegaš nastanek mozoljev in kožnih alergij.

4. Redno čisti prevleko za vzglavnik

Na vzglavnikih se nabirajo naše odmrle kožne celice, maščoba, umazanija in bakterije, ki prispevajo k izbruhom mozoljev. Če opažaš zaprte pore in neravno površino kože, potem začni menjati prevleko (ali brisačo na njej) dvakrat na teden. Najbolj blagodejna za kožo je prevleka iz svile, ki ne povzroča nobenih trenj in je zelo nežna do kože.

5. Uživaj le nepredelano hrano

Nezdrave maščobe, mleko in celo meso lahko včasih zmešajo tvoje hormone, kar povzroči izbruhe mozoljev. Potrudi se in uživaj čim več sadja, zelenjave ter zdravih maščob in beljakovin, kot so ribe in avokado.

6. Redno neguj kožo

Za vse bodoče neveste je zelo pomembno, da imajo dobro in redno negovalno rutino kože. In kot smo že omenili, nikar ne poskušaj ničesar novega!

7. Sprosti se

Nobena skrivnost ni, da lahko stres naredi katastrofo na tvoji koži. Poskrbi, da si v zadnjih nekaj dneh pred poroko vsak dan vzameš 10 do 30 minut samo za sebe – brez telefonov, računalnikov in ostalih motečih faktorjev. Popolnoma se izklopi, bodi prisotna in uživaj v trenutku.