fbpx

Kako pripraviti popolno pečen kostanj v zračnem cvrtniku

Če obožuješ okus in aromo pečenega kostanja, vendar nimaš ponve za peko kostanja ali pa si želiš še na en način uporabiti zračni cvrtnik, potem je ta zdrava različica cvrtnika odlična rešitev. S tem preprostim receptom lahko ustvariš hrustljav in okusen prigrizek, ki je tudi hranljiv.

Preberi si tudi:
Kostanj: 4 presenetljive zdravilne koristi

Kostanj: 4 presenetljive zdravilne koristi

Nič ni lepšega kot na mrzel zimski večer peči kostanj, ki s svojo aromo odišavi celotni dom. Ampak zimsko klasiko bi morala zaužiti veliko večkrat kot pa le…

Kako pripraviti popolno pečen kostanj v zračnem cvrtniku

Sestavine:

  • svež kostanj
  • voda (po želji)

Priprava:

1. Z nožem v obliki križa zareži lupino kostanja. To omogoča, da se kostanj med peko lažje odpre.
2. Po želji lahko kostanje pred peko namočiš v vodi za približno 15 minut. Namakanje pomaga, da se lupina med peko lažje odpre in da je kostanj bolj sočen.
3. Zračni cvrtnik segrej na temperaturo med 180-200°C.
4. Položi kostanje v zračni cvrtnik v eni plasti. Pomembno je, da kostanje ne prenatrpaš, da je omogočeno kroženje zraka in enakomerna peka.
5. Zračni cvrtnik zapri in peci kostanje približno 20-30 minut. Po potrebi jih premešaj na sredini pečenja.
6. Kostanj je spečen, ko se lupina odpre, sredica pa postane mehka. Ali je kostanj pečen lahko preveriš tako, da preprosto enega olupiš in poskusiš. Če se kostanj enostavno olupi, sredica pa je mehka, je kostanj popolno pečen.
7. Pusti, da se pečeni kostanji nekoliko ohladijo, preden jih postrežeš.