Domov » Lepota & zdravje » Kako privihati tudi najbolj ravne trepalnice

Kako privihati tudi najbolj ravne trepalnice

Lepota & zdravjeLičenje
Kako privihati tudi najbolj ravne trepalnice
📷 Profimedia

Če nisi ena izmed tistih srečnic, ki imajo že naravno privihane trepalnice, potem pozorno poslušaj. V nadaljevanju ti razkrivamo korak po koraku, kako privihati ravne trepalnice in jih v takšnem stanju tudi ohraniti vse do konca dneva.

Potrebuješ: pravo maskaro (priporočamo vodoodporno ali takšno z vlakni), kvaliteten vihalnik za trepalnice in dobro strategijo.

Postopek: Kodralnik trepalnic prisloni čisto ob koren trepalnic in ga stisni skupaj za 3-5 sekund. Nekoliko premakni kodralec proti sredini trepalnic in ga ponovno stisni skupaj za 3-5 sekund. Postopek ponavljaj toliko časa, da prideš do konic trepalnic (običajno moraš trepalnice privihati na nekje 3- do 4-ih mestih, odvisno od tega, kako dolge so). Nato se ponovno vrni h korenu trepalnic in kodralec še enkrat stisni skupaj za 3-5 sekund. Zdaj je čas za nanos maskare. Najprej jo nanesi na konice trepalnic, malo počakaj, da se maskara nekoliko posuši, nato pa jo v maksimalno dveh slojih nanesi po celotnih trepalnicah od korena do konic.

Zakaj deluje: Ko trepalnice privihaš na večih mestih, s tem ustvariš lepo ukrivljeno obliko, ki izgleda veliko bolj naravno. Zaključno vihanje trepalnic pri korenu pa poskrbi, da je tvoj pogled še bolj odprt. Vodoodporna maskara in maskara z vlakni imata lažjo in bolj suho konsistenco, zaradi česar ne obtežita trepalnic in le-te ostanejo privihane od jutra do večera.

Te morda zanima, kakšen je najboljši način nanašanja maskare za ultra dolge trepalnice in kako na naraven način do dolgih in gostih trepalnic?