Kako razrezati celo lubenico v manj kot minuti
Najboljše poletno živilo je lahko kar težavno za rezanje!
Bi sploh bilo poletje brez sladkega in lepljivega soka lubenice, ki ti teče dol po obrazu in rokah? Ne. Ampak, ko moraš razrezati celo lubenico pa morda sploh ne veš, kje začeti.
V nadaljevanju ti v štirih enostavnih korakih razkrivamo, kako razrezati celo lubenico v manj kot minut.
1. Odreži konce
Lubenico položi na rezilno desko in z ostrim nožem odreži oba konca.
2. Razreži na pol
Postavi lubenico pokončno na en odrezan konec in razreži po sredini, da dobiš dve enaki polovici.
3. Razreži na četrtine
Vsako polovico položi na desko z rožnato sredico obrnjeno navzdol in razreži po dolžini na pol. Imela boš štiri podolgovate četrtine.
4. Naredi trikotnike
Vsako četrtino vodoravno položi na desko in jo razreži na 2 centimetra debele trakove, da dobiš trikotnike.
Nasvet
Ne pozabi malo posoliti lubenice pred serviranjem. Je sicer neobvezno, vendar pa s tem poudariš njeno sladkobo.