Kako rešiš največje poletne lepotne težave: suhi lasje, akne,…

Dnevi ob morju, lahkotne obleke, dolgi sprehodi po plaži: obstaja ogromno čudovitih stvari v poletnem času. Tako čudovitih, da je precej lahko pozabiti na to, da je to tudi čas s klorom obarvanih las, drgnjenja stegen in razpokane kože na petah. In k sreči obstaja nekaj zelo preprostih rešitev za vse te poletne težave. Sledi vodnik za preživetje poletne sezone.

Sončne opekline

Čeprav bi najprej najraje skočila pod ledeno mrzel tuš, pa bo veliko bolje, če boš na opečeno mesto položila z mrzlim mlekom prepojen obkladek ali kožo namazala z jogurtom. Mleko in jogurt vsebujeta beljakovine, ki pomagajo zdraviti poškodovano kožo.

Razpokana koža na petah

Ali flip-flop stopala. Naredi si nožno kopel – zmešaj enako količino ustne vode, kisa in vode. Po namakanju stopal v mešanico, odstrani suho kožo s pilo za stopala. Nožna kopel bo osvežila stopala, vsebuje pa tudi luščilne sestavine, ki naredijo kožo na stopalih izjemno mehko.

Suhi, skrepani lasje

Krotenje skrepanih in štrlečih las ni toliko odvisna od tega, kakšen izdelek uporabljaš, ampak kdaj ga uporabiš. Za najboljše delovanje nanesi peno (ali kremo za oblikovanje, če so tvoji lasje debelejši in zelo kodrasti), ko so tvoji lasje po umivanju še mokri. Na ta način boš vanje zaklenila vlago (ki je ključna za preprečevanje skrepanosti), poleg tega pa jih bo v suhem stanju tudi lažje oblikovati.

Klorirani lasje

Preživljanje dnevov na bazenu pomeni dve stvari za tvoje lase: porumenelost in krhkost. Škodo zmanjšaj tako, da lase še preden se potopiš v bazen, zmočiš z navadno vodo iz pipe. Na ta način boš zaprla povrhnjico, tako da bodo tvoji lasje vsrkali manj klora. Ko prideš domov, lase takoj umij z vijoličnim šamponom, za nevtraliziraš porumenelost, nato pa uporabi masko s proteini, da obnoviš izgubljeno vlago v laseh.

Akne po telesu in obrazu

Znoj in prekomerno izločanje olja ustvari popolno okolje za akne. Vsak drugi dan uporabi na obrazu glikolne blazinice, da odstraniš odmrle kožne celice in odpreš pore ter s tem preprečiš tvorbo aken. Čim večkrat spni lase v čop, da se ne bodo dotikali hrbta. Olja v tvojem balzamu za lase (in izdelkih za oblikovanje) lahko zaprejo pore in povzročijo izbruhe mozoljev.

Drgnjenje stegen

Drgnjenje stegen je še posebej nadležno v vročih poletnih mesecih. Omili trenje gole kože z uporabo nečesa, ki bo naredilo pregrado med stegni. Na notranji strani stegen uporabi deodorant v stiku, nanesi makeup primer, pod obleko nosi kratke hlače iz spandeksa ali pa nanesi malo otroškega pudra.

Telesni vonj

Pridejo peklensko vroči dnevi, ko se enostavno ne moreš izogniti potenju. Ampak, še preden ponovno naneseš deodorant, pomisli na vzrok, ki je kriv za telesni vonj: to so bakterije na koži. Pri sebi imej vedno antibakterijske čistilne robčke za nujne primere, s katerimi najprej temeljito očisti predel pod pazduho in šele nato ponovno nanesi deodorant.