Domov » Lepota & zdravje » Kako ti barve pomagajo pri držanju novoletnih zaobljub

Kako ti barve pomagajo pri držanju novoletnih zaobljub

Lepota & zdravjeZdravje
Kako ti barve pomagajo pri držanju novoletnih zaobljub
📷 Victoria’s Secret / Instagram

Večina med nami po koncu januarja začne počasi opuščati in pozabljati na svoje novoletne zaobljube in zato potrebujemo čim več dodatne pomoči, da bi ostali na začrtani poti. In kaj bi rekla na to, da te točno določene barve dejansko lahko motivirajo in pomagajo pri doseganju tvojih začrtanih ciljev? Noro, kajne? Na primer, si vedela, da če pogosto nosiš rdeča ali zelena oblačila, se boš bolj verjetno držala zaobljub glede zdravega načina življenja? Super!

V nadaljevanju si poglej, katere barve ti pomagajo pri držanju določenih zaobljub.

Če je tvoja novoletna zaobljuba postati bolj fit in ostati zdrava: Zaradi oblačil v rdeči barvi boš bolj produktivna med športno aktivnostjo, saj je to barva fizičnosti in spodbuja mišično gibanje in moč. Zelena barva bo izboljšala tvoje razpoloženje in zmanjšala občutek naporov, zato se boš lažje odpravila na vadbo in jo tudi bolj odločno opravila. Zmagovalni barvi: rdeča & zelena!

Če je tvoja novoletna zaobljuba, da preživiš več časa z ljudmi, ki ti pomenijo največ: Če je preživljanje več časa z družino in prijatelji zate prioriteta v letu 2020, ti bosta rumena in oranžna barva pomagali ustvariti prijetno in toplo vzdušje. Zaradi rumene barve se boš počutila bolj srečno, hkrati pa ta barva spodbuja tudi dvosmerno komunikacijo, medtem ko je oranžna barva očarljiva, optimistična in spodbuja spontanost. Ne glede na to, ali svoj dom polepšaš z rumeno lučjo, oranžno preprogo ali pa prirediš zabavo s hrano in pijačo ter pogrinjkom v teh barvah, boš z uporabo ene ali obeh odtenkov spodbudila ljudi, da se družijo in pogovarjajo. Zmagovalni barvi: rumena & oranžna!

Če je tvoja novoletna zaobljuba, da najdeš svojo sorodno dušo: Rdeča barva je znana po privabljanju pozornosti, ampak ali si vedela tudi, da te lahko drugi v njej vidijo bolj privlačno? Povečaj svojo privlačnost in se odeni v barvo ljubezni in romantike, saj je morda to vse, kar potrebuješ, da spoznaš svojega princa na belem konju. Zmagovalna barva: rdeča!

Če je tvoja novoletna zaobljuba, da boš shujšala na zdrav način: Obstaja nekaj preprostih načinov, zaradi katerih boš brez težav svojo shujševalno pot spremenila v zdrav način življenja. Zelena barva te spodbuja pri izbiri zdrave hrane in ti misli usmerja k zelenjavi in svežim živilom. In kaj praviš na to, da bi kar podvojila moč zelene barve? Zelena zelenjava na zelenih krožnikih te bo spodbudila, da si naložiš več hranljivih in zdravih živil. Še en preprost način, da spremeniš svoje prehranjevalne navade pa je uporaba krožnikov kontrastnih barv v primerjavi z jedmi, ki so na njih (rumena – vijolična, modra – oranžna, rdeča – zelena). Porcije izgledajo zaradi kontrastnih barv v ozadju večje in posledično zato poješ manj. Zmagovalna barva: zelena!

Če je tvoja novoletna zaobljuba najti nov hobi: Če bi rada v sebi našla novo strast, potem je najbolj primerna barva zate modra! Modra barva te naredi bolj domiselno, spodbuja inovativnost in zaradi nje lažje sprejemaš tveganja. Kombiniraj nežne, pastelne odtenke za pomiritev svojega uma z živahnimi in intenzivnimi odtenki, s katerimi boš spodbudila svojo ustvarjalnost. S stimulacijo možganov boš svoje misli spodbudila k iskanju novih interesov in učenju nečesa novega. Stene svoje pisarne ali delovne sobe pobarvaj z modro barvo ali pa si omisli stensko nalepko v tej kreativni barvi. Zmagovalna barva: modra!

Če je tvoja novoletna zaobljuba zajemati življenje s polno žlico: Si želiš uresničiti to novoletno zaobljubo v letu 2020? Rumena in zelena sta barvi, zaradi katerih se počutiš uravnoteženo in optimistično. Živo rumen odtenek spodbuja optimizem in krepi srečo, naravni odtenek zelene pa je osvežujoč in spodbuja harmonijo. Preizkusi se v dejavnosti, o kateri razmišljaš že dolgo časa ali pa načrtuj potovanje na želeno destinacijo, da na polno zaživiš življenje! Zmagovalni barvi: rumena & zelena!

Če je tvoja novoletna zaobljuba, da manj zapravljaš in več prihraniš: Najboljši nasvet za vse, ki si želite letos zapraviti manj in prihraniti več je, da svoji denarnici podarite barvito preobrazbo, ki privablja bogastvo. Barve, ki imajo energijo, ki lahko sprožijo tvojo željo po varčevanju so zlata, zelena in rdeča. Zelena je povezana z rastjo, bogastvom in gotovino, zlato se povezuje z večanjem bogastva in pozitivnih občutkov, rdeča pa je barva uspeha, moči in sreče. S seboj torej vedno nosi organizirano denarnico v barvi, ki podpira tvoje denarne cilje. Zmagovalne barve: zelena, zlata in rdeča!

Če je tvoja novoletna zaobljuba, da postaneš bolj organizirana: Najboljši motivator, da postaneš organizirana v letu 2020 je postavljanje rokov. Zaradi oranžne in rdeče barve se boš bolj zavedala perečega problema, ki ga je treba rešiti. Uporabi ti dve barvi za spodbujanje akcije in večjo organiziranost. Zmagovalni barvi: oranžna & rdeča!