Domov » FIT » Kako ti lahko kos vrvice pove, ali moraš shujšati

Kako ti lahko kos vrvice pove, ali moraš shujšati

FITLepota & zdravje
Kako ti lahko kos vrvice pove, ali moraš shujšati
📷 Pexels

Vse je odvisno od razmerja med pasom in tvojo višino!

Če si mnenja, da bi morala začeti pogosteje trenirati in se sprašuješ, ali si morda pretežka za svojo višino, ti lahko odgovore na ta vprašanja poda en zelo enostaven test – in vse, kar potrebuješ zanj je kos vrvice.

Strokovnjaki so odkrili tehniko, ki v trenutku razkrije, ali se ti okoli pasu shranjuje preveč maščob.

Test

1. Odreži kos vrvice, ki naj bo tako dolga kot si ti visoka.

2. Vrvico prepogni na pol.

3. Ovij si jo okoli pasu.

Rezultati

Če ne moreš dotakniti obeh koncev vrvice skupaj, potem je to pokazatelj, da tvoje telo shranjuje preveč visceralne maščobe, kar povzroča zdravstvene težave in povečuje tveganje za nastanek sladkorne bolezni in bolezni srca.

Ta vrvični test je zelo dober način, s katerim najhitreje ugotoviš, kako zelo zdrava si, za razliko od računanja svojega indeksa telesne mase (ITM), ki ne meri razporeditve maščobe po telesu.

Tudi tisti, ki na prvi pogled ne izgledajo pretežki, morajo poskrbeti za zdrav življenjski slog, ki vključuje vadbo in zdravo prehrano. Visceralna maščoba se lahko ovije okoli tvojih organov, tudi če imaš zdrav indeks telesne mase (ITM), kar pa lahko poveča tveganje za zdravje. Približno 25% ljudi z normalnim ITM-jem pade na vrvičnem testu.

Kako se znebiš visceralne maščobe

Vadba in zdrava prehrana. Raje se odloči za doma skuhano hrano kot pa, da kupuješ že pripravljene obroke v trgovini. Izbiraj pa tudi s hranili polna živila, kot so sadje, zelenjava in polnovredne žitarice.