Domov » FIT » Kako učinkovito kuriti telesno maščobo s pomočjo lestvice lakote

Kako učinkovito kuriti telesno maščobo s pomočjo lestvice lakote

FITLepota & zdravje
Kako učinkovito kuriti telesno maščobo s pomočjo lestvice lakote
📷 Daily Dose of Charm

Se moraš ves dan počutiti lačno, da imaš primanjkljaj kalorij in izgubljaš telesno maščobo? Nisi prepričana, ali zaužiješ ustrezne količine hrane za izgubo maščobe? Certificirana osebna trenerka Sam Altieri je na svojem Instagram profilu objavila sliko lestvice lakote, ki prikazuje stopnjo lakote in hujšanje.

Lestvica lakote gre od 1 do 10, s tem da 1 pomeni sestradana, 10 pa sita do onemoglosti. Večina med nami žal pozna le dve stopnji: sestradana in preveč sita. Zelo redko se zgodi, da se ustavimo, v miru in zavedno pojemo obrok, se zavedamo stopnje lakote, našega telesa in njegovih namigov.

Spodaj izveš, kako uporabljati lestvico lakote za hujšanje:

❌ Zone 1-3: Poskušaj ostati izven teh območij, da se izogneš prenajedanju.
✅ Zone 4-7: Ravno prav sita. Območje 5-6 je kraj, kjer si želiš biti po obroku. Lahko bi pojedla več, vendar se počutiš dobro ?
❌ Zone 8-10: Izogibaj se temu območju! To je tisti občutek, ki ga imaš običajno po velikonočni večerji .?

Ignoriranje lakote te pripelje le do točke, ko si tako zelo sestradana, da bi najraje spraznila celotni hladilnik, kar pa ni dobro zaradi mnogih stvari. Poleg glavobolov, vrtoglavice in bolečine v želodcu, ki se dogaja zato, ker predolgo časa ne vneseš nobene hrane, posledično kasneje poješ več kot bi sicer, če bi ohranjala normalno stopnjo lakote/sitosti. In točno to je največji razlog za večanje telesne mase.

Če za vsak obrok hrane poješ preveč in tekom dneva nikoli ne čutiš lakote, potem zelo verjetno uživaš preveč kalorij, zaradi česar ne kuriš telesne maščobe. Če si zeliš izgubiti telesno maščobo, upočasni tempo, jej zavedno, da boš lahko prepoznala znake sitosti in se ne prenajedala.