Domov » Lepota & zdravje » Kako v treh preprostih korakih zakriješ temne podočnjake

Kako v treh preprostih korakih zakriješ temne podočnjake

Lepota & zdravjeLičenje
Kako v treh preprostih korakih zakriješ temne podočnjake
📷 Life With Me

Se vsak dan zbujaš zgodaj zjutraj in ne glede na to, koliko ur si spala, vedno izgledaš utrujena? Tisti temni podočnjaki so vedno tam, tvoj obraz pa zaradi njih izgleda vse prej kot svež.

S tremi zelo preprostimi koraki lahko popolnoma prekriješ temne kolobarje pod očmi in utrujen obraz kaj hitro spremeniš v svežega in spočitega!

1. korak: Nanesi primer za senčila

Na podočnjake nanesi katerikoli primer, ki ga uporabljaš na vekah za preprečevanje nabiranja senčila v pregib veke. Z nežnim tapkanjem ga nanesi na podočnjake, kamor bš potem nanesla korektor. Ko pred nanosom korektorja uporabiš primer, s tem preprečiš, da bi se korektor nabral v gube in tekom dneva zbledel s predela podočnjakov. Primer učinkovito fiksira korektor na mesto!

2. korak: Nanesi korektor

Lahko izbiraš med dvema različnima korektorjema: tekočim ali kremnim.

Kremni korektor: Nudi večjo prekrivnost, najlažje pa ga boš nanesla s prstno blazinico, saj topla koža nekoliko raztopi korektor in ga je zato lažje razmazati. Ko zaključiš z nanosom korektorja, nanesi tekočo podlago z vlažno gobico za ličenje.
Tekoči korektor: Nudi srednjo prekrivnost in pogosto nudi bolj naraven, sijoč videz. Pri tekočem korektorju pa je nanos nekoliko drugačen: najprej nanesi na obraz tekočo podlago, šele nato pa na predel podočnjakov nanesi korektor.

3. korak: Fiksiraj

Počakaj nekaj minut, da se korektor lepo vsede v kožo – to je zelo pomembno! Šele nato nanesi preko fiksirni puder. Uporaba vlažne gobice ti lahko zelo pomaga pri ustvarjanju maksimalne prekrivnosti.
Odtenek fiksirnega pudra naj bo za odtenek svetlejši od odtenka korektorja ali pa uporabi prosojnega.