Domov » VIP » Zakaj se princ Harry v javnosti lahko drži za roke, princ William pa ne

Zakaj se princ Harry v javnosti lahko drži za roke, princ William pa ne

VIPZanimivosti
Zakaj se princ Harry v javnosti lahko drži za roke, princ William pa ne
📷 Profimedia

Prejšnji teden smo bili deležni poplave fotografij, na katerih se princ Harry in igralka Meghan Markle objemata, držita za roke in celo poljubljata. In zastavilo se nam je vprašanje: zakaj si princ Harry in Meghan lahko izkazujeta naklonjenost v javnosti, princ William in Kate Middleton pa ne.

Obstaja zelo preprosta razlaga.

Čeprav ne obstaja noben kraljevi zakon, ki članom kraljeve družine prepoveduje izkazovanje naklonjenosti, pa je kraljica Elizabeta II. postavila precedens, ki člane kraljeve družine spodbuja, da držijo roke pri sebi.

Ona in njen 96-letni mož princ Philip sta bila v njenem 64-letnem kraljevanju Angliji le redko fotografirana med držanjem za roke, saj kraljica želi ohraniti stvari profesionalne.

Zato, ko sta vojvoda in vojvodinja cambriška na kraljevi turneji in se udeležujeta različnih prireditev, tam dejansko predstavljata britansko monarhijo in se morata zaradi tega obnašati temu primerno.
Obstaja pa tudi teorija, da kraljica princa Williama že od najstniških let vzgaja v stilu, da bo nekoč postal kralj in kar kraljica reče je za Williama sveto.

In zdaj se verjetno sprašuješ, bi moral tudi princ Harry upoštevati vsa ta pravil, ki jih mora William?

Ko se bo vojvodi in vojvodinji cambriški rodil tretji otrok, bo s tem princ Harry zdrsnil na 6. mesto v vrsti za prestol, kar v bistvu pomeni, da dejansko nikoli ne bo postal kralj in lahko uživa v svobodi in tem, da je član kraljeve družine brez bodočih obveznosti in kraljevega protokola.