Kako veš, ali je tvoj trebuh napihnjen ali je na njem trebušna maščoba?

Ali veš, kakšna je razlika?

Tvoj trebuh izgleda večji in morda se zaradi njega počutiš debelo, ampak nisi noseča – si le napihnjena, zaradi česar se počutiš leno in utrujeno, poleg tega pa tudi ne moreš zapeti hlač. Seveda se ti ob tem zastavi vprašanje: “Je to res samo napihnjenost ali je debelost?” Na srečo obstaja nekaj načinov, s katerimi boš lahko ugotovila, kaj se dogaja s tvojim trebuhom.

Tekočina ali plin, ujet v trebuhu, povzroča napihnjenost, ki je običajno začasna situacija. Nekatera živila lahko povzročijo napihnjen trebuh, vključno z živili z visoko vsebnostjo vlaknin, kot so brstični ohrovt, zelje, suhe slive in čebula. Tudi če prehitro poješ preveč, se ti lahko napihne trebuh. Ne le, da začutiš potrebo po tem, da odpneš zgornji gumb na hlačah, ampak te lahko trebuh tudi boli in ti je neprijetno.

Kakšna je razlika med napihnjenostjo in trebušno maščobo

Ko je tvoj trebuh napihnjen, lahko v njem pogosto slišiš pretakanje tekočin, kruljenje itd. ali pa se ti pogosto spahuje. Medtem ko lahko hrana, ki jo ješ, povzroči napihnjenost, pa jo lahko povzročijo tudi druge navidez neškodljive stvari, kot so žvečilni gumi ali kajenje. Vse to lahko povzroči raztezanje trebuha in posledično napihnjenost.

Eden od načinov, da ugotoviš, ali te muči napihnjenost ali trebušna maščoba je, da se maščoba kopiči daljše časovno obdobje zaradi uživanja presežka kalorij. Poleg tega lahko trebušno maščobo zagrabiš z roko, medtem ko tega ne moreš narediti pri napihnjenosti.

Ne pozabi, da napihnjenost nastane zaradi širjenja želodca tekom dneva, ko ješ hrano, vendar pogosto izgine, ko želodec hrano prebavi. Če pa želiš, da izgine trebušna maščoba, pa moraš paziti na vnos kalorij in povečati telesno aktivnost, zaradi česar se maščoba začne postopoma topiti.

Ali veš, kam gre telesna maščoba, ko shujšaš?

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si