Domov » Prehrana & Recepti » Kako z rezalnikom za pizzo narežeš solato

Kako z rezalnikom za pizzo narežeš solato

Prehrana & Recepti
Kako z rezalnikom za pizzo narežeš solato
📷

Multi uporaben pripomoček!

Le katera ne obožuje pizze?! In prav zaradi tega razloga imamo zagotovo vse doma v kuhinji rezalnik, ki je specializiran prav za enostavno rezanje pizze. Kaj pa če ti povemo, da ga lahko uporabiš za rezanje še (vsaj) enega drugega živila? Tako je, z njim lahko zelo preprosto razrežeš solato! In ne samo to, razrežeš jo lahko celo že takrat, ko je do konca pripravljena v skledi, ti pa si ugotovila, da so kosi tako ogromni, da jih boš le s težavo spravila v usta, ne da bi si pri tem s kisom in oljem umazala obraz (in novo majico). Ta super trik ti bo v veliko pomoč!

Kaj potrebuješ: solato in rezalnik za pizzo.

Postopek: Preden postrežeš solato, nekajkrat zarolaj rezalnik za pizzo skozi vse sestavine, ko so že v skledi. Druga opcija pa je, da vse liste solate temeljito umiješ, jih položiš na desko in z rezalnikom za pizzo razrežeš na poljubno velike kose.

Zakaj deluje: Rezalnik za pizzo je bil v osnovi narejen za rezanje hrustljavega pizza testa, zato bo s še večjo lahkoto razrezal nežno in tanko solato na popolne (za grižljaj) velike kose.