fbpx

Kako zavežeš trenčkot spredaj in zadaj

Zelo preprosto je našteti vse razloge, zakaj imamo tako rade pomlad: rože začnejo cveteti, dan se začne daljšati, ozračje postaja vse toplejše, z vidika mode pa je glavni razlog, da lahko vse debele puloverje in težke plašče pospravimo v zadnji del omare in jih zamenjamo s prehodnimi oblačili. Celo zimo čakamo na ta lahkotni trenutek. In zdaj, ko je končno prišel, bomo svoje vsakdanje stylinge dodelale z najbolj brezčasnim kosom – trenčkotom. Pravzaprav sploh ne potrebuje več nobene posebne predstavitve, saj je povsem upravičeno večna klasika. Ne samo, da doda vsakemu videzu sofisticiran in malo ‘britanski’ pridih, nudi tudi zaščito pred zunanjimi vplivi, kot so spomladanski deževni dnevi in hladni sunki vetra, hkrati pa te s svojim lahkotnim materialom ne duši in nudi ravno pravšnjo toplino.

Katera pa je njegova edina negativna lastnost? Pas. Z njim preprosto nikoli ne veš, kaj bi sploh naredila. Najprej poskusiš s klasičnim vozlom. Nato z dvojnim. Ampak izgled kar noče in noče biti tak, kot ga vidiš v vseh revijah, zato se ga enostavno raje znebiš. Počakaj! Zate imamo dva prefinjena načina zavezovanja – spredaj in zadaj. Korak za korakom ti bomo razložili oba načina, vse pa si boš lahko ogledala tudi v nazornih gif-ih.

Nauči se zavezati trenčkot kot profesionalka!

Spredaj

1. Stran pasu, na kateri ni sponke, naj bo malenkost daljša. Prekrižaj jo preko dela s sponko.
2. Nato daljši del zapogni navpično navzgor pod prekrižanim delom.
3. Z daljšim delo naredi zanko tako, da pas potegneš vodoravno pod delom s sponko, ga nato zapogneš čez ter povlečeš skozi zanko.
4. Primi oba konca in nežno zategni.

Kako zavežeš trenčkot spredaj.

Zadaj

1. Del s sponko, ki naj bo malenkost daljši, prekrižaj pod delom brez sponke in ga vodoravno zapogni čez ter nato navpično navzgor pod prekrižanim delom.
2. Sponko zdaj samo povleci skozi prej ustvarjeno zanko.
3. Z rokama pas nežno zategni.

Kako zavežeš trenčkot zadaj.

Ti je uspelo? Itak!