Kako najlažje zmehčati nove škornje

Ko nam jesenski mraz pride do kosti, je čas, da novi in topli škornji doživijo svojo premiero. Vse super in fino, dokler jih ne obujemo in si jih po nekaj neudobnih korakih želimo samo še sezuti in nikoli več obuti. Mehčanje novih škornjev je praktično nujno opravilo pred prvim nošenjem in predstavljamo ti nekaj načinov, kako čim hitreje opraviti ta mučen proces.

To so štirje najlažji načini za mehčanje tvojih novih škornjev:

1. Napolni jih z brisačami
Če jih ne boš obula že takoj prvi dan, zrolaj dve manjši brisači in ju zatlači v vsak škorenj. To lahko narediš tudi čez noč, ko boš ti sladko spala, naslednje jutro pa bodo škornji raztegnjeni in pripravljeni za nove podvige. Ta trik z brisačo je super tudi za ohranjanje oblike škornja, tudi ko so že zelo dobro zmehčani in shojeni.

2. Notranjost čevlja posprejaj z alkoholno raztopino
Steklenico z razpršilom napolni z alkoholom in vodo v razmerju 1:1 (enako formulo uporabljajo tudi čevljarji, ko raztezajo usnje). Ko je mešanica pripravljena, jo posprejaj po notranjosti škornjev.

3. Doma jih nosi z debelimi nogavicami
Najprej si obuj debele nogavice in nato še škornje ter se v njih sprehajaj po stanovanju med opravljanjem vsakdanjih opravil. Nogavice bodo škornje naredile nekoliko neudobne, vendar ti zagotavljamo, da se za končni rezultat splača tudi malo potrpeti. Debelejše kot bodo nogavice, manj je verjetnosti, da boš ob prvem nošenju dobila žulje ali boleča stopala.

4. Če nič drugega ne pomaga, nosi obliže ali nanesi stik proti žuljem
Če nimaš druge izbire in moraš škornje obuti takoj, imamo še eno rešitev zate. Nanesi stik proti žuljem ali obliže na mesto, kjer čutiš, da se škornji drgnejo ob kožo.

Preberi si tudi:
5 trikov, da bodo tvoji čevlji vedno izgledali kot novi

5 trikov, da bodo tvoji čevlji vedno izgledali kot novi

Brez obiska pri čevljarju! Ne glede na to ali so tvoji salonarji iz polakiranega usnja ali pa gležnarji iz mehkega usnja, izgledala boš veliko bolje, če bodo tvoji…