Domov » Lepota & zdravje » Kakšen odtenek obrvi najbolj pristoji tvoji barvi las

Kakšen odtenek obrvi najbolj pristoji tvoji barvi las

Lepota & zdravjeLičenje
Kakšen odtenek obrvi najbolj pristoji tvoji barvi las
📷 Profimedia

Izbiranje nove barve las je kar zahtevno delo. To je potovanje, ki se začne že davno pred tem, ko se vsedeš na stol v frizerskem salonu. Pregleduješ fotografije na Instagramu in Pinterestu ter prebiraš članke, kakšen odtenek najbolj pristoji tvojemu tenu polti.

Ko se odločiš spremeniti barvo svojih las, kaj hitro pozabiš na obrvi, katerih odtenek je prav tako pomemben, če si želiš, da celotni izgled na koncu izpade najbolje.

Obrvi in lasje okoli obraza bi morali uokviriti obraz in poudariti naravno lepoto, zato je zelo pomembno, da najdeš najboljši odtenek. Splošno pravilo pravi, da morajo biti obrvi v čim bolj podobnem odtenku kot je barva las ali pa en odtenek temnejše (nikakor pa ne pretemne, saj boš izgledala preveč strogo in izumetničeno).

In kakšen odtenek obrvi je torej najbolj primeren za tvojo barvo las?

Rdečelaska

Če imaš rdeče lase, potem se odloči za topel odtenek, ki je podoben, vendar nikakor ne enak tvoji barvi las. Izjema: Če so tvoji lasje bakreno rdeči, kakršne ima Kate Bosworth, potem naj bodo obrvi svetlo rjave z bakrenim podtonom.

Platinasta blondinka

Svetle pepelnato blond obrvi, kakršne ima Gwen Stefani izgledajo najbolj naravno na platinastih blondinkah.

Topla blond

Topla blond barva las, kakršno ima Sophie Turner, najbolje izgleda z obrvmi v svetlo rjavem odtenku, ki ima podoben topel podton kot ga imajo lasje.

Topla rjava

Ohrani celotni videz nežen tako, da obrvi obarvaš v enak topel rjav odtenek, kakršni so tvoji lasje. Za primer vzemi Jessico Albo.

Temno rjava

Obrvi naj bodo temne, vendar nikakor ne črne ali preveč začrtane. Razen, če si želiš strog videz.

Črni lasje

Črna na črno izgleda odlično, ampak če si želiš nekoliko bolj nežen izgled obrvi ali imaš močne poteze obraza, potem se odloči za nevtralno temen ali hladno rjavi odtenek. Z njima boš omehčala linije obraza.

Sivi lasje

Sivi lasje izgledajo najbolje s hladnimi pepelnatimi toni, ki so en ali dva odtenka temnejši od barve las.