Kakšna je razlika med macarooni in macaroni
Resnici na ljubo, obožujemo piškote vseh oblik, velikosti in okusov. Prav posebno mesto v našem srcu pa imajo macarooni. Oziroma ne, mislili smo macaroni. Čakaj malo, kateri imajo že kremo v sredini? Danes, enkrat za vselej, razrešujemo zmedo.
Macaroni (izgovorjeno ma-ka-roni) so sestavljeni iz dveh piškotov na osnovi meringe, med njima pa je maslena krema, ganaš ali marmelada.
Macarooni (izgovorjeno ma-ka-runi) pa so piškotki narejeni iz naribanega posušenega kokosa. Vendar pa to ni edina razlika med njima.
1. Macaroni so narejeni iz mandljeve moke, macarooni pa iz kokosove.
Medtem ko oba piškota vsebujeta stepene beljake in sladkor, pa sta to tudi edini sestavini, ki sta jima skupni (v macaronih je tudi sladkor v prahu, medtem ko je v macaroonih kristalni sladkor). Macaroni imajo lepo okroglo in ploščato obliko, macarooni pa so nekakšni kupčki.
2. Macaroni so različnih barv in okusov.
Francoski posladek krasijo čudovite pastelne barve, poleg tega pa tudi številni različni okusi. Nekateri najbolj priljubljeni so zelena pistacija, rumena limona in roza malina. Macarooni pa so narejeni brez moke in kvasa, poleg tega pa so včasih tudi pomočeni v čokolado.
3. Imajo popolnoma drugačno teksturo.
Macaroni so elegantne slaščice, s hrustljavo zunanjostjo in mehko notranjostjo. Macarooni pa so bolj lepljivi in žvečljivi.
Imajo pa še eno skupno lastnost: oboji piškoti se brez dvoma zelo okusni.