Kanye West podira vse rekorde z novim albumom Donda

Kanye West s svojim novim albumom Donda postavlja vse vrste rekordov.

Album je izšel v nedeljo, 29. avgust okoli 8. ure zjutraj po več tednih promocije in treh velikih poslušalskih dogodkov, ki so se predvajali tudi po spletu.

Na zadnjem dogodku je nastopila tudi Kim, ki se je po odru sprehodila oblečena v poročno obleko, zaradi katere so oboževalci začeli ugibati, ali je nekdanji par morda ponovno skupaj.


Torej, katere vse rekorde je že podrl Kanye?

  • Kanye je s svojim tretjim dogodkom predvajanja albuma prejšnji četrtek postavil rekord najbolj gledanega v živo predvajanega dogodka na Apple Music vseh časov s 5,9 milijona gledalcev.
  • Apple Music je tudi objavil, da je Donda v enem dnevu v storitvi prenašanja glasbe podrla rekord v letu 2021 za največkrat prenešen album in izvajalca. Donda je tretji najbolj predvajani album na prvi dan izdaje na Apple Music.
  • V prvem celem dnevu izida je bila Donda v ZDA prenešena več kot 60-milijonkrat. Skladbe z albuma so zasedle 19 od 20 najboljših mest na lestvici Daily Top 100 Global na Apple Music.
  • Donda je postavila nov rekord in v 24-ih urah dosegla 1. mesto na lestvici najboljših albumov Apple Music v 152-ih državah.
  • Na Spotifyju je Kanye v prvih 24-ih urah dosegel tudi največkrat prenešen album leta 2021, ki je s prvega mesta izrinil debitantski album Olivie Rodrigo z naslovom Sour.