Kanye West za hišo v Malibuju plačal vrtoglavih 57 milijonov dolarjev

Prejšnju mesec je Kanye West delal na predstavitvi svojega albuma “Donda” in morda si je zdaj, ko je album zunaj in z njim podira vse rekorde, za nagrado privoščil hišo ob morju.

Kanye je za unikatno hišo na plaži v Malibuju odštel kar 57 milijonov dolarjev, kar je 48,5 milijona evrov.

Hiša, ki jo je zasnoval japonski arhitekt Tadao Ando, je bolj podobna umetniški betonski instalaciji. Zdi se, da gre za velikansko betonsko kocko. In v resnici je točno to.

Kot poroča članek iz Wall Street Journala, da bi pesek v Malibuju podpiral izjemno težko konstrukcijo, je bilo treba 12 stebrov zabiti 18 metrov globoko v tla. Nato so v 200-tonske jeklene armature vlili 1200 ton betona.

Kanye West za hišo v Malibuju plačal vrtoglavih 57 milijonov dolarjev
(Google)
https://modna.si/wp-admin/admin-post.php?action=purge_cache&type=post-66539&_wpnonce=b00804f66f

Prodajalec, finančnik Richard Sachs, je leta 2003 za nepremičnino plačal 1,3 milijona dolarjev. Nato je naročil Andu, da jo preoblikuje v strukturo, kakršna je danes. Gradnja je bila zaključena leta 2013. Po navedbah Sachsa: “To ni samo hiša. To je kot Picassova kubistična slika, zelo pomembna in zelo redka.”

Richard Sachs je dal prvotno hišo na prodaj aprila 2020 za 75 milijonov dolarjev. Kanyejeva sprejeta ponudba v višini 57,3 milijona dolarjev je torej s 24-odstotnim popustom.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si