Karlie Kloss prisega na to zdravo nočno navado

Že bežen pregled Instagram profila manekenke Karlie Kloss ti razkrije, da zvezdnica pooseblja zdravje. Ko ne pozira kot obraz znamke Swarovski ali ni na predavanjih na univerzi v New Yorku, je nekdanji Victoria’s Secret angelček polno zaposlen v telovadnici, kjer obiskuje različne boksarske tečaje, Soul Cycle in pilates. V nedavnem intervjuju za The Cut pa je Karlie-jina trenerka razkrila njeno skrivnost za dobro splošno zdravje. In to ni zgolj zaradi njenih rednih treningov.

#FitnessFriday ?

A photo posted by Karlie Kloss (@karliekloss) on

Anna Kaiser je ustvanoviteljica AKT fitnes centra v New Yorku, kjer redno trenira s Karlie in tudi ostalimi zvezdnicami z A-liste, kot sta Sarah Jessica Parker in Shakira. Medtem, ko je najbolj znana po svojih hibridnih vadbah, ki vključujejo jogo, ples, plyometrics in treninge za moč, pa je Anna razkrila, da je skrivnost dobrega zdravja pravzaprav v izpopolnjenju svoje večerne/nočne rutine, ki mora vključevati 7 do 8 ur spanja.

“Intenzivnejši treningi ali uživanje manjših količin hrane ni pravi odgovor. Najbolj pomembno je, da si zagotoviš dovolj spanca,” pravi. “Če imaš možnost izbire, ko si spala zgolj pet do šest ur in bi lahko spala še dodatno uro ali pa se odpravila na trening, vedno izberi dodatno uro spanja.”

Kaiser pojasnjuje, da zdrave spalne navade naredijo več koristi, saj njene stranke začnejo dan spočite. “Pet do šest ur spanja na noč je minimalno, da tvoje kognitivne in hormonske funkcije še normalno delujejo. Z manj prespanimi urami pa delaš svojemu telesu samo škodo, kar bo vplivalo na raven energije, poleg tega pa bo tvoje telo tudi začelo zadrževati odvečno vodo in pridobivati težo. Veliko bolj boš hrepenela po hrani.”