fbpx

Katere pesmi od Beyoncé, Lady Gaga, Rihanne je Britney Spears zavrnila

Britney Spears ima za seboj dooolgo vrsto uspešnic, ampak ali si vedela, da je dejansko zavrnila kar nekaj pesmi, ki so končale v rokah drugih slavnih izvajalk in postale mega uspešnice?

Vsi poznamo besedilo Rihannine pesmi “Umbrella” (ella-ella-ella). To je bila pesem, ki jo je izstrelila v pop sfero, čeprav to ni bila njena debitantska pesem, kot ljudje pogosto zmotno mislijo – to je bila “Pon De Replay”. Pesem, izdana leta 2007, pri kateri je sodeloval tudi Jay-Z, je postala svetovna uspešnica. Ampak še preden je šla v Rihannine roke, je bila “Umbrella” ponujena Britney Spears oziroma bolje rečeno njenemu menedžmentu. Ker je bila Britney v tistem času pod njenim skrbništvom, o pesmi ni imela nobene besede in je menda nikoli ni niti slišala, preden je njena ekipa rekla ne. Zanimivo je, da je pesem zavrnila tudi Mary J. Blige ter jo prepustila Rihanni.

Britney je zavrnila še eno veliko uspešnico. Uspešnica “Telephone” od Lady Gage in Beyoncé, ki je izšla leta 2009, je zaznamovala ikonično sodelovanje med obema pevkama. Kljub temu je bila pesem, ki jo je napisala sama Lady Gaga, prvotno namenjena Britney, ki je zanjo celo posnela že demo, vendar se je nato odločila, da ni prava zanjo in jo zavrnila, tako da je Lady Gaga nato k sodelovanju povabila Beyoncé.

Se spomniš Kelisine pesmi “Milkshake”? Presenetljivo ta pesem prvotno sploh ni bila namenjena Kelis, ampak je bila napisana posebej za Britneyin četrti album “In The Zone”. Pop princesa jo je zavrnila in pesem je zase vzela Kelis ter jo spremenila v pop uspešnico iz leta 2000, ki jo vsi še danes pojemo.

Po drugi strani pa je Britney svojo prvo pesem “…Baby One More Time”, ki jo je izstrelila med zvezde, posnela, ko jo je zavrnil en drug izvajalec. Njen debitantski singel je še vedno ena njenih najbolj priljubljenih pesmi kljub dejstvu, da je bila izdana pred več kot 20 leti. Britney nikoli ne bi dobila priložnosti dati svojega pečata pesmi, če je skupina TLC ne bi zavrnila. V pogovoru za MTV News je članica skupine TLC T-Boz izjavila: “Pomislila sem, všeč mi je pesem, ampak ali mislim, da je uspešnica? Ali mislim, da je TLC? Ne bom rekla ‘Daj me, srček.’ Brez nespoštovanja do Britney. To je dobro zanjo. Ampak ali bi rekla ‘Daj me, srček, še enkrat’? Hudiča, ne!”