fbpx

Kdaj je prezgodaj in kdaj pravi čas za sandale

Ko se zunanje temperature začnejo dvigovati, se modni kosi kot so lahkotne jakne, kratka krila in maksi lahkotne obleke, ki smo jih imele več mesecev pospravljene na najvišji polici čisto zadaj v omari, premaknejo v samo ospredje. Za večino med nami je verjetno vznemirljivo tudi to, da z višanjem temperatur lahko začnemo nositi tudi odprte sandale.
Vendar pa kljub temu, da je kombinacija maksi obleke in puloverja za ta letni čas popolnoma sprejemljiva in modna, so sandali popolnoma druga zgodba. Če jih začnemo nositi prezgodaj, bo celotni stajling izgledal smešno, poleg tega pa nas bo tudi zeblo v stopala v jutranjih in večernih urah, ko temperature niso ravno najvišje.

Ampak kako zgodaj je potem prezgodaj za sandale? Ženske imamo zelo različna mnenja glede tega. Nekaterim je dovolj že, če je sončno in 16°C, drugim ne pride na misel, da bi obule sandale, če jih ni zunaj vsaj 21. Potem pa so tu še ekstremni primeri, ki bi sandale nosili že pri 10°C in še druga skrajnost, ki bi po odprtih čevljih posegla šele pri 27°C. Ker so mnenja tako zelo različna, v nadaljevanju sledi nekaj splošnih in logičnih pravil, kdaj je najbolj primeren čas in kdaj je še premrzlo za odprte sandale.

1. Recimo temu pravilo “brez-kurje-polti”
Če je zunaj dovolj toplo, da smo lahko brez problema bosi, potem je tudi dovolj toplo za sandale. Ključna beseda je v tem primeru udobje – za nekatere je to pri 16-ih stopinjah, za druge bi to pomenilo šele pri 27-ih.

2. Zgornje pravilo lahko prekršimo, če gremo na pomemben dogodek
Če si konec zime ali v začetku pomladi povabljena na poroko, slavnostno prireditev, valeto ali maturantski ples, nekatere obleke preprosto zahtevajo odprte sandale, saj celotni videz izgleda bolj eleganten. Plus pa je tudi ta, da v sandalih tako ali tako ne boš prav dolgo zunaj.

3. Si resnično želiš nositi sandale že zdaj? Obleci najlonke
Sandale brez težav nosiš z najlonkami, pomembno je zgolj to, da šiv pri prstih skriješ pod stopala. Če si bolj pogumna in rada izstopaš pa sandale obuj s simpatičnim parom nogavic in toplota je zagotovljena.

4. So napovedane plohe? Sandale pusti doma
Vse bi kdaj naredile kakšno neumnost v imenu mode, ampak če vremenarji napovedujejo dež, ne glede na to, da je bilo še včeraj zunaj 22 stopinj, si naredi uslugo in raje obuj gležnjarje. Ne le da boš v sandalih v takem vremenu zmrzovala, ob pogledu nate bo tudi vsem ostalim zelo neprijetno.

5. Japanke naj ostanejo v omari dokler ni zunaj vroče. S tem dobesedno mislimo na poletne temperature
Ok, če že res komaj, komaj čakaš, da obuješ “flip-flopse”, potem jih daj, sicer pa raje počakaj na dan, ko temperatura ozračja doseže 26 stopinj.