Pozor! TA pijača povzroča izpadanje las!

Po mnenju dermatologov imamo ljudje v povprečju na glavi 100.000 las, vsak dan pa nam jih izpade okoli 100. V kolikor si opazila, da ti jih izpade več od normalne količine, bi bila za to lahko kriva tvoja prehrana.

Čeprav je redčenje las pogosto povezano z genetiko, starostjo in številnimi trenutnimi odločitvami, pa lahko drugačna izbira hrane in pijače kaj hitro popravi stanje na tvoji glavi. Torej, katerim pijačam bi se morala strogo izogibati za gostejše lase?

Izločanje sladkih gaziranih pijač iz prehrane je odlična odločitev. Prevelik vnos rafiniranega sladkorja povzroča vnetja v telesu (na celični ravni). Glede na to, da je na lasišču prav tako koža, lahko pride do škodljivih učinkov vnetja in glikacije. Glikacija je poškodba in vnetje, ki lahko nastane zaradi pretiravanja z vnosom predelane sladke hrane. V bistvu je nemogoče imeti zdrave, močne lase, ne da bi prej imela zdravo lasišče.

Slabo novico pa imamo tudi za ljubiteljice koktejlov, saj prav tako povzročajo redčenje las. Visoka vsebnost sladkorja in pomanjkanje hranilnih snovi, ki se lahko pojavijo pri prekomernem uživanju alkohola, lahko zelo prizadenejo zdravje las. Čeprav je občasen kozarček alkoholne pijače povsem neškodljiv, pa lahko čezmerno uživanje alkohola zmanjša sposobnost telesa, da popravi svoje celice.