Keto recept: Cvetača in brokoli s kurkumo in kaprami

Za zdrav začetek leta!

Nisi ljubiteljica cvetače in brokolija? Nisi edina. Ogromno ljudi ne mara zelenjave iz vrste križnic, ker, roko na srce, sama po sebi res niso najbolj okusna. Je pa zelo zdrava in to je tudi razlog, da bi jo morali večkrat uživati. In današnji recept te bo zagotovo prepričal v to!

Cvetača in brokoli s kurkumo in kaprami

Sestavine:

  • 1 glava cvetače; narezana na cvetke
  • 1 glava brokolija; narezana na cvetke
  • 3 žlice rahlo stopljenega masla ghee ali avokada
  • 1 žlica kurkume v prahu
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • 1/4 skodelice kaper v vodi; odcejenih (in spranih, če so v soli)
  • 2 žlici olivnega olja; za zaključek
  • sveži koriander; za serviranje (neobvezno)
  • jogurt; za serviranje (neobvezno)
Keto recept: Cvetača in brokoli s kurkumo in kaprami
(The Mexican Keto Cookbook)

Priprava:

1. Pečico segrejte na 175°C. V večjo skledo stresi cvetačo in brokoli, dodaj ghee, kurkumo, sol in poper. Zmes pretresi na pekač in jo z rokami ali leseno žlico enakomerno razporedi, da se cvetača in brokoli ne dotikata med sabo.
2. Pekač postavite na najnižjo režo v pečici in peci do zlatega, 20 do 25 minut. Vzemi iz pečice in stresi zelenjavo v skledo s kaprami in olivnim oljem. Po želji postrezi s svežim koriandrom in jogurtom.