Kim Kardashian in Kanye West dokončno ločena!

Kim Kardashian in Kanye West sta se uradno ločila.

Čeprav Kanye sprva ni sodeloval v ločitvenem postopku, se je nekdanji par zdaj dogovoril glede premoženja in skrbništva nad otroki, o katerih sta se dogovarjala že mesece, odkar sta februarja 2021 objavila, da se ločujeta.

Preberi si tudi:
Uradno! Kim Kardashian vložila zahtevek za ločitev od Kanyeja Westa

Uradno! Kim Kardashian vložila zahtevek za ločitev od Kanyeja Westa

Že nekaj časa krožijo govorice, da se Kim Kardashian in Kanye West ločujeta, vendar nič ni bilo še črno na belem. Vse do zdaj. Kim je potegnila črto…

In kako točno sta se dogovorila?

Skrbništvo nad otroki

V skladu s poravnavo, kot poroča TMZ, bosta Kim in Kanye dobila skupno skrbništvo z “enakim dostopom” do svojih štirih otrok: North (9) Saint (6), Chicago (4) in Psalm (3).

Kljub dogovoru o “enakem dostopu” pa viri, ki so neposredno seznanjeni s situacijo, za TMZ pravijo, da bo Kim večino časa imela otroke. Kanye je tudi priznal, da ima Kim že zdaj 80% časa njune otroke.

Preživnina za otroke

Glede na poravnalne dokumente bo Kanye mesečno plačeval Kim 200.000 dolarjev preživnine kot svoj delež.

Odgovoren je za 50 % stroškov izobraževanja njunih otrok, vključno s šolnino. Odgovoren je tudi za 50 % njihovih stroškov varovanja. Plačilo zapade prvi dan vsakega meseca in mora biti nakazano na Kimin račun.

Če bo kdaj prišlo do spora glede otrok, se Kim in Kanye strinjata, da bosta sodelovala pri mediaciji. Če eden ne sodeluje, lahko drugi sprejme odločitev v sporu.

Delitev premoženja in podpora zakoncem

Delitev premoženja je v skladu z njuno predporočno pogodbo.

Glede na predporočno pogodbo sta se Kim in Kanye odpovedala zakonski podpori, tako da to ni bilo nekaj, kar bi bilo potrebno določiti v poravnavi.