Kim Kardashian producira in igra v dokumentarni seriji o ikoni Elizabeth Taylor

Kim Kardashian sodeluje pri velikem projektu o življenju in zapuščini Elizabeth Taylor.

BBC Arts je pri Passion Pictures naročil tridelno dokumentarno serijo o pokojni ikoni, ki jo izvršno producira in v njej nastopa zvezda resničnostne televizije.

Delovni naslov je Elizabeth Taylor: Rebel Superstar in bo raziskal “enega najbolj znanih imen Hollywooda” piše THR.

Serija obljublja “privilegiran dostop do tistih, ki so jo najbolje poznali, vključno s člani družine Elizabeth Taylor, prijatelji in kolegi iz celotne njene zvezdniške kariere,” s poudarkom na “superzvezdi, ki ni spremenila samo Hollywooda, ampak tudi samo slavo, ko je šla od otroške zvezdnice do najbolje plačane igralke na svetu.”

“Predolgo so zgodbo o Elizabeth Taylor pripovedovali kot žajfnico. Osem porok, diamanti, odvisnosti. Ta serija daje Elizabeth Taylor pomen, ki si ga zelo zasluži, v vseh njenih inkarnacijah: kot igralka, upornica, poslovna ženska in aktivistka – da razkrije, kako je Taylor ustvarila načrt za sodobno slavno osebnost.”

Serija naj bi vključevala “še nikoli prej slišane avdioposnetke, intervjuje in nevidene televizijske posnetke, poleg bogatega arhiva njenih filmov” in intervjujev, vključno s tistim s Kim, “ki je vodila zadnji intervju z njo, preden je umrla, Dame Joan Collins, prijateljica in hollywoodska sodobnica, ki je tekmovala z Elizabeth za vlogo Kleopatre, Margaret O’Brien, ki je hodila z njo v šolo na MGM backlot, tesna prijateljica Carole Bayer Sager, vodilni znanstvenik dr. Anthony Fauci, ki je delal skupaj z Elizabeth v boju proti aidsu in drugi.”

Kim je prav tako podala izjavo: “Elizabeth Taylor je bila brez opravičila ona, borka. Ona je dokaz, da se lahko še naprej razvijaš in spreminjaš ter imaš različna poglavja v svojem življenju – in s tem načrtom je utrla pot vsem nam, ki smo prišli za njo.”