fbpx

Kita, ki to ni: Kako iz dveh čopov enostavno narediti kito

Lase lahko spnemo na številne načine, od nizkega čopa, visokega čopa do fige in kite. Medtem ko je čope in fige precej enostavno narediti, pa je nekoliko več dela s figo, še zlasti pa, če jo moramo narediti sami sebi.

Ampak, kaj pa če ti povemo, da lahko izgled kite ustvariš tudi tako, da ti ni potrebno prepletati treh pramenov las?

Delaney Walsh je na svojem Youtube profilu objavila video, v katerem je prikazan zanimiv način, kako iz dveh čopov s prepletanjem ustvariti izgled kite. Delaney je tudi povedala, da so na tak način lasje veliko bolj fiksirani in je kita bolj obstojna kot pri klasičnem prepletanju.

Postopek: Torej, zadaj lase razdeliš na dva dela in vsak del las z elastiko fiksiraš v čop. Nato elastiko na levem čopu pomakneš nekoliko navzdol in povlečeš desni čop skozi sredino, nato pa na tem čopu, ki je zdaj na levi, povlečeš elastiko nekoliko navzdol in povlečeš skozi sredino čop, ki je na desni. Postopek ponavljaš tako, da vedno povlečeš elastiko nekoliko navzdol na tistem čopu, ki ga nazadnje povlečeš skozi sredino, drugi čop pa povlečeš skozi. Na koncu primeš oba pramena skupaj, odstraniš elastiki in z eno oba konca pričvrstiš skupaj. Celotni postopek si tudi lahko pogledaš v spodnjem videu.

Preberi si tudi:
Kako lahko nočni spanec prepreči izpadanje tvojih las

Kako lahko nočni spanec prepreči izpadanje tvojih las

Spanje je nujno potrebno za zdravo telo in duha. Standardnih osem ur spanja ti lahko prinese veliko koristi. Na primer, krepi tvoj imunski sistem in omogoča lažji boj…