fbpx

Koliko časa traja, da po silvestrovem počistijo Times Square v New Yorku

Milijon ljudi se vsako leto zgrne na Times Square v New Yorku, da bi opazovali spuščanje ikonične krogle na silvestrovo ob polnoči.

Pred nočnim dogodkom se ljudje začnejo postavljati v vrsto ob petih zjutraj in čakajo več ur, preden jih spustijo na prizorišče, da bi dobili priložnost, da dobijo najboljše mesto za praznovanje, ki poteka kasneje tisto noč.

Ob tisočih, ki se ure in ure gnetejo na Times Squareu, ogromnih količinah konfetov in novoletni dodatkov, je tam seveda OGROMNO smeti.

Če se sprašuješ, kako izgleda čiščenje Times Squarea po polnoči, ko je konec praznovanja, Gothamist poroča, da je na voljo 200 sanitarnih delavcev, ki počistijo nered na ulicah New Yorka.

Komisarka za sanitarije Jessica Tisch pravi, da ekipa za čiščenje do jutra, ko sonce vzide, pobere okoli 50 ton konfetov, trakcev, klobukov in novoletnih očal.

“Cilj je, da bo Times Square naslednje jutro do zore izgledal kot nov,” je povedala Jessica. “Kot da se ni nič zgodilo.”

Pred novoletnim večerom je ekipa več mesecev načrtovala in se pripravljala, v petek zjutraj pa so celo izvedli vajo. Čiščenje se začne kmalu po tem, ko se krogla spusti, delavci pa potrebujejo približno šest ur, da vse počistijo.