Realistične novoletne zaobljube za leto 2024, ki se jih lahko drži vsak

Za vse, ki ste naveličani občutka, da si morate postavljati ambiciozne novoletne cilje, ki jih očitno ne boste nikoli dosegli oziroma nadrealistične zaobljube, ki se sicer lepo slišijo, vendar jih le s težavo izpolnemo, berite naprej.

Ob propradlih novoletnih zaobljubah lahko začneš dvomiti vase in postaneš slabe volje, zato si letos zadaj realistične cilje, ki jih lahko doseže čisto vsak. Pozabi na “novo leto, novi jaz”, morda le nekoliko izboljšaj različico samega sebe, torej da še bolj redno počneš to, kar že zdaj počneš.

Spoznaj seznam realističnih zaobljub za leto 2024:

Naredi več korakov

Namesto, da si zadaš točno določeno število korakov, ki jih moraš v novem letu prehoditi na dan, si raje postavi cilj, da jih preprosto narediš le malo več. Namesto, da parkiraš tik pred vhodom v trgovino, parkiraj čisto na drugem koncu parkirišča ali pa se, če je to možno, od doma do trgovine oziroma po opravkih odpravi kar peš.

Nitkaj zobe

Zakaj tako težko vzamemo nitko v roke in znitkamo zobe? Uporaba zobne nitke je poceni in zelo učinkovita za ohranjanje zdravja zob. Potrebuješ le minuto več časa pri negi zob in to je to.

Uživaj več zelenjave (in sadja)

Namesto da bi letos jedli manj, jejmo več – svojim prigrizkom dodaj sadje in zelenjavo, namesto čipsov in smokijev, ki vsebujejo le prazne kalorije in nič hranil.

Najdi obrok, ki ga ne sovražiš kuhati

Torej, če je cilj jesti več zelenjave, poišči jed, ki ti je ni težko kuhati. In morda je pripravljena celo v samo eni posodi, kot so bile lansko leto viralne feta testenine.

Preberi si tudi:
TikTok recept: Pečene feta testenine

TikTok recept: Pečene feta testenine

Najbolj trendovski TikTok recept ta hip! TikTok je pravo mesto za viralne recepte in zadnjih nekaj tednov je svet obseden z receptom za pečene feta testenine. Če si…

Poslušaj telo, ko ti sporoča, da potrebuje počitek

Marsikdo med nami se težko upočasni, ampak iskreno, ko ti telo začne sporočati (z zehanjem), da je čas za spanje, je čas za spanje. Gledanje najljubših serij napol v spanju z odprtim enim očesom ni kulsko, kul je spočito in naspano telo.

Naj bodo jutra manj stresna

OK, morda ti je danes uspelo le štirikrat, namesto petkrat, pritisniti tipko za dremež in morda nikoli ne boš jutranja ptica, ampak je vredno poskusiti novo rutino. Investiraj v budilko, ki ima možnost sončnega vzhoda in jutra bodo postala veliko bolj mirna.

Zaščiti kožo

Dve stvari bosta pomagali doseči to: vlaženje in zaščitni faktor. In ne govorim samo o obrazu, ker tam večina že uporablja zaščito pred soncem – čas je, da v rutino dodamo tudi vrat in roke!