fbpx

Koliko morata v resnici plačati Meghan Markle in princ Harry za svoje varovanje

Eno od številnih razkritij iz intervjuja princa Harryja in Meghan Markle z Oprah Winfrey je bilo, da jih je kraljeva družina finančno odrezala in da še preden sta uradno izstopila, so jima že nehali plačevati varovanje zanju in njunega sina Archieja. Zaradi medijskega nadlegovanja Meghan, je bila zvezdnica še posebej zaskrbljena, da Archie ne bo imel kraljeve zaščite v obliki varnostnikov. Ko so izstopili iz kraljeve družine in od njenih obveznosti, so se na koncu ustalili v Meghaninem rodnem mestu Los Angeles.

Tyler Perry je bil tako prijazen, da je kmalu štiričlanski družinici ponudil svoj dom z varovanjem, medtem ko so ugotavljali naslednjo potezo. Povsem jasno je, da imata Harry in Meghan denar – tako posamično kot skupaj. Harry in Meghan imata skupaj 50 milijonov dolarjev – od tega 40 milijonov dolarjev podedovanih iz sklada, ki ga je Harryju ustanovila njegova mati princesa Diana. Meghan pa je tudi sama zaslužila kar nekaj denarja z nastopanjem v televizijski drami “Nepremagljivi dvojec”. Poleg tega pa imata Harry in Meghan večletno pogodbo z Netflixom, ki jima bo prinesla na račun 150 milijonov dolarjev.

Zakaj je potemtakem tako velika reč, da morata sama plačevati svoje 24-urno varovanje? In koliko lahko to resnično stane?

Račun za varovanje Meghan, Harryja in Archija znaša zelo verjetno nekje med 2 in 3 milijoni dolarjev, saj par potrebuje 24-urno varovanje. Po vsej verjetnosti potrebujejo kombinacijo varnostnikov in elektronskih naprav, da varujejo svoj dvorec na območju Santa Barbare. Potrebujejo pa tudi ekipo, ki pred njihovim prihodom razišče lokacijo, kamor se nameravajo odpraviti. Potrebujejo pa tudi voznike, ki jih varno pripeljejo na cilj. Prioritetna naloga je tudi ta, da se izognejo paparacem in norim oboževalcem, zaradi česar potrebujejo skupino za spremljanje družbenih medijev, stike z lokalnimi organi pregona zaradi morebitnih groženj in najem oseb, ki so izgledajo kot Harry in Meghan, za zavedejo nadležne paparace. To je resen posel za princa Harryja, ki je v avtomobilski nesreči leta 1997 izgubil mamo, medtem ko so jo paparaci neusmiljeno zasledovali. Pri ločitvi od princa Charlesa so ji odvzeli kraljevo varovanje, čeprav je bila takrat najbolj znana ženska na svetu.

Kakorkoli pogledaš, ima družina princa Harryja in Meghan drage potrebe po varovanju.