TA japonska tehnika ti pomaga shujšati, ne glede na to, kaj ješ

Brez štetja kalorij, ogljikovih hidratov ali postenja med obroki!

Kako pogosto si želiš, da ne bi zaužila še tistega zadnjega grižljaja hrane? Ali pa si privoščila drugi (ali tretji) repete, ko si v resnici že vedela, da si sita? Vse prelahko je zdrsniti v navado prenajedanja.

Če se ti slednje prepogosto dogaja, potem bi morala razmisliti o drugačnem pristopu. Pomaga ti lahko japonska tehnika, znana kot “hara hachi bun me”.

Po besedah avtorja Kakija Okumure stavek pomeni “8/10 vašega želodca.” Kot lahko iz tega nekako ugibaš, to pomeni, da nehaš jesi, ko se ti zdi, da si približno 80 odstotkov sita. To je to. Brez štetja kalorij, ogljikovih hidratov al postenja med obroki.

Čeprav te “hara hachi bun me” ne omejuje glede vrste hrane, ki jo ješ, Okumura predlaga, da so obroki bogati s hranili in da ne uživaš praznih kalorij (na primer krompirjev čips ali sladkarij). Manj hranilna hrana ponavadi povzroči, da se hitro počutiš sito, vendar le za kratek čas. To lahko seveda vodi do tega, da ješ vedno več … in še več. Če se boš osredotočila na sadje, zelenjavo, beljakovine in polnozrnate žitarice, se boš dlje počutila sito in bolje razumela signale, ki ti jih pošilja želodec.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si